Home Eveniment 1 mai: Cum se circulă pe șosele

cod rutier, autostrada soarelui

Traficul rutier este intens de 1 mai pe DN5 Bucureşti – Giurgiu şi DN6 Bucureşti – Alexandria, anunță centrul Infotrafic al Poliției Române.
Pe DN5, la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu către Bulgaria s-a format o coloană de aproximativ 1 km, însă aceasta este în mişcare.
Pe DN6 Bucureşti – Alexandria, se semnalează aglomeraţie mai ales la intrarea pe segmentul Mihăileşti – Ghimpaţi, acolo unde se circulă pe câte o bandă pe sens.

De asemenea, traficul rutier este intens pe DN1 Bucureşti – Braşov şi pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti. Cel mai aglomerat este în zona staţiunilor montane, în special în zona Comarnic, acolo unde drumul se îngustează la o bandă pe sens. Poliția recomandă șoferilor să folosească și traseele ocolitoare, pentru a evita aglomerația de pe valea Prahovei: 

  • către Braşov: DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele;
  • către Sinaia: DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia
  • către zona Bran-Moeciu: Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov.

Centrul Infotrafic anunță că Autostrada Bucureşti – Constanţa nu este aglomerată, drept urmare nu există probleme de trafic. Se circulă normal și în zona staţiei de taxare de la Feteşti, după introducerea sistemului de taxare în sistem electronic. Șoferii pot plăti taxa trimițând numărul mașinii prin SMS la numărul 7577, sau la oricare dintre benzinăriile de pe autostradă. Suma poate fi plătită înaintea trecerii prin punctul de taxare sau chiar după, într-un interval de 24 de ore. 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE