Home Lifestyle A apărut pandantivul antiviol! Bijuteria cu piatră preţioasă poate salva vieţi

Cinci ingineri anunţă că au inventat pandantivul antiviol! La vedere, bijuteria conţine o piatră preţioasă, însă are înglobat un microcip prin intermediul căruia se pot transmite semnalele de alarmă, în caz de agresiune sexuală.

Podoaba este realizată de o firmă din India şi este dedicată femeilor care ar putea deveni ţinte sigure pentru violatori. Microcipul din bijuterie este conectat printr-o aplicaţia la telefonul mobil care transmite localizarea prin sistemul GPS, astfel încât o potenţială victimă să poată fi rapid salvată.

În India, agresiunile sexuale au devenit un adevărat fennomen. Statisticile arată că, anul trecut, s-au înregistrat, în medie, câte o sută de agresiuni sexuale pe zi, relatează EFE, conform AGERPRES.

Bijuteria antiviol a primit şi un nume. Se numeşte “Safer”.

“Ne-am gândit la un obiect care să nu încarce femeia, iar bijuteriile sunt obiecte pe care indiencele le iubesc. Ne-am dus la bijutieri și am constatat că pandativele cu pietre prețioase sunt cele mai solicitate produse”, a declarat Para Batra, directorul de vânzări al firmei producătoare Leaf.

Pandantivul vine ca o alternativă mult mai sigură decât clasicul spray iritant pe care femeile îl purtau în geantă. Au fost cazuri când au încercat să-l folosească, dar agresorul a reuşit să-l smulgă şi să-l folosească împotriva victimei.

Primul model al dispozitivului “Safer” este aşteptat pe piaţă în luna noiembrie. Firma producătoare a anunţat că îl va comercializa în magazine din mari orașe precum New Delhi, Bombay sau Bangalore. Varianta iniţială ar putea fi îmbunătăţită cu ajutorul poliţiei.

Mai jos găsiţi un tutorial al companiei în care se explică cum funcţionează dispozitivul care arată ca o bijuterie, prin conexiunea la un smartphone.

Sursa video: Leaf via Youtube

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE