Home Extern Această tânără este acuzată de peste 150 de crime! “La China” a...

Sursa Foto: Daily Mail

Melissa Margarita Calderon Ojeda, cunoscută drept “La China”, va rămâne în istoria celor mai violente femei. Tânăra de 30 de ani, şefa unui cartel din Mexic, a fost capturată în vara anului trecut după ce iubitul ei, un asasin profesionist, a decis să o denunţe, fiind îngrozit de faptele oribile ale acesteia.

Cea mai puternică femeie în mafia narcoticelor este descrisă de către iubitul ei drep o “maniacă a ororilor”, dependentă de control şi obişnuită cu teroarea.

la china

Daily Mail

Aceasta ar fi obişnuit să îşi răpească victimele din casa lor, să le ucidă şi ulterior să trimită bucăţi din trupul acestora într-un colet la uşa familiilor, pentru a-şi dovedi supremaţia.

Iubitul care îi era secund în cartelul pe care îl formase “La China” le-a spus anchetatorilor că tânăra este autoarea a 180 de crime.

iubitul teroristei la china

iubitul teroristei, Sursa foto: Daily Mail

Melissa “La China” a intrat în lumea organizaţiilor criminale în 2005, când a început să lucreze pentru cartelul Damaso, din Mexic, scriu jurnaliştii de la Daily Mail.

Avea doar 20 de ani când s-a înrolat într-o lume puternic dominată de bărbaţi. Însă, în doar trei ani, a devenit liderul aripii armate a cartelului, făcându-se cunoscută prin cruzime şi temperament feroce. Iubitul, Pedro “El Chino” Gomez, le-a povestit ofiţerilor cum a orchestrat asasinate într-o zonă turistică din Mexic.

terorista

“La China” avea şi o altă pasiune, aceea de a se fotografia. În multe imagini apare înconjurată de arme pentru a inspira teroare.

Ar fi devenit şi mai crudă în acţiunile ei după ce, în luna iunie, liderii supremi ai cartelului ar fi degradat-o, pentru a unge şef în locul ei un asasin care tocmai fusese eliberat din închisoare.

Dezamăgită şi nervoasă, aceasta a decis să se retragă din cartel şi să îşi construiască propria ei organizaţie criminală, în zona La Paz, teritoriu unde era deja cunoscută.

sefa cartelului la china

Daily Mail

Tânăra a condus peste 300 de locotenenţi care se ocupau de vânzarea drogurilor, în stradă. Cu un mod de operare brutal în reglările de conturi, în zona lor de influenţă, poliţiştii au remarcat că a crescut rapid infracţionalitatea, fiind găsite din ce în ce mai multe cadavre.

“La China” şi oamenii ei şi-ar fi torturat victimele înainte de a le ucide şi apoi le îngropa în deşert. Este acuzată că nu a avut milă nici măcar cu gangsterii ei. Unui locotenent i-ar fi tăiat mâinile pentru că acesta a ameninţat-o că părăseşte cartelul, după ce i-a ucis prietenii de familie.

crime groapa

Daily Mail

Îngrozit de unde s-a ajuns în acţiunile lor,  “El Chino” a părăsit cartelul, iar atunci când poliţiştii l-au prins a hotărât să le spună anchetatorilor unde se află şi iubita lui. “La China” a fost ridicată sâmbătă de pe aeroportul din Cabo San Lucas airport, iar “El Chino” va beneficia de o reducere a pedepsei, pentru că a ajutat la prinderea ei.

Melissa își așteaptă sentința în închisoarea din La Paz, culmea ironiei, oraşul pe care îl controla. Oficialii au anunțat că după capturarea acesteia, infracționalitatea a scăzut în oraș cu 40%.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE