Home Eveniment Acuzat de jaf armat, prins după patru ani. A fugit cu 22...

jaf armat autostrada
Sursa Foto: agenda.ro

Un bărbat acuzat că a participat la un jaf armat pe în 2011 a fost prins de polițiști la patru ani și jumătate de la comiterea faptei.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, bărbatul reținut a comis, alături de alți indivizi, în august 2011, un jaf armat pe A1 în urma căruia au fost furate 22 de kilograme de aur.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş au reţinut un bărbat de 30 de ani din municipiul Bucureşti, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Astfel, la data de 9 august 2011, cel în cauză, împreună cu alţi bărbaţi, ar fi oprit în trafic, pe Autostrada A1, un autoturism în care se aflau două persoane şi prin ameninţare cu un pistol le-ar fi deposedat pe acestea de trei genţi în care se aflau 22 de kg. de bijuterii, în valoare aproximativă de 600.000 de euro şi două telefoane mobile, arată comunicatul polițiștilor.

Jaf armat pus la punct în cele mai mici detalii

Autoturismul aparținea unei firme de bijuterii a unui cetățean turc și transporta impresionanta cantitate de aur pentru o expoziţie organizată la Sibiu.

Atacatorii, care se aflau într-o mașină ce părea a fi una oficială, au reușit să îl păcălească pe șoferul care transporta aurul și l-au tras pe acesta pe dreapta pentru ceea ce ar fi trebuit să fie un control de rutină.

Au venit mascați exact ca poliția. Am oprit, am crezut că sunt legali, au venit peste mine, au spart un geam, mi-a pus piciorul la cap. Au furat telefoanele mobile ale mele și ale colegului meu și ne-au luat și cheile de la mașină, dar mai aveam un telefon de rezervă pe care ei nu l-au văzut cu care am sunat la 112. Erau trei persoane, noi am crezut că sunt polițiști, aveau baston, pistol, girofar, de aceea noi am oprit, deoarece noi suntem corecți, aveam marfa în regulă și eram ok, de ce să fugim de poliție?, a spus la acea vreme Husseyn Karaback, unul dintre cei care se aflau în mașina atacată.

Timp de doi ani poliția nu a reușit să găsească niciun suspect. Abia în februarie 2013, polițiștii au reușit să îl prindă pe unul dintre cei trei indivizi care au participat la jaf.

simion chirila

Simion Chirilă, condamnat în cazul jafului armat din 2011, sursă foto: Știrile Protv.ro

Simion Chirilă a fost prins pe când se distra într-un club din București care ar aparține iubitei salede la acea vreme, modelul Mădălina Secuianu. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, localul ar fi fost amenajat cu chiar cu banii acestuia.

Simion Chirilă Ip-Rustem a fost condamnat în toamna anului 2013 la la zece ani pentru tâlhărie şi încarcerat la Penitenciarul Colibaşi. De asemenea, acesta a fost pus să plătească 2,4 milioane de lei despăgubiri.

Simion Chirilă a mai intrat în atenția presei după ce în ianuarie 2014 a încercat să se sinucidă în penitenciar.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE