Home Social Adina Duicu a luat Bacalaureatul. Ce notă a primit la examenul la...

Sursa Foto: facebook.com

Adina Duicu, fiica fostului șef al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, a luat note mari la examenul de Bacalaureat. 9,60 la română, 8,70 la matematică şi 7,95 la chimie.

Culmea este că cea mai mică notă este chiar la proba de chimie anorganică, probă la care a fost surprinsă cu un telefon mobil la care, spun procurorii, i s-ar fi dictat rezolvările la subiecte.

Telefonul în cauză a fost și motivul altercaţiei produse, vineri, între un poliţist şi membrii familiei elevei, din faţa Colegiului Tehnic “Dierna” din Orşova, incident în urma căruia un polițist a fost lovit de mama și de sora mai mică a Adinei Duicu.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, procurorul Fănică Cercel, a declarat, luni, că în momentul ieşirii din sala unde susţinuse proba de chimie, Adina Duicu a refuzat să fie percheziţionată corporal, anchetatorii reuşind să o verifice abia după aceasta i-a dat mamei sale telefonul mobil pe care îl avea la “brâu”.

Era vizibil că sub tricou, la brâu avea un obiect care putea să fie un telefon. A susţinut că are telefonul în maşină, i s-a propus să dea cheile maşinii unui poliţist ca să-i aducă telefonul, a refuzat pe motivul că nu umblă nimeni în maşina ei fără consimţământul dumneaei, situaţie în care a fost însoţită la maşină ca să ia telefonul. Când a ajuns în apropierea maşinii au venit rudele, mama sa, sora şi când s-a apropiat de maşină a scos telefonul de la brâu şi i l-a dat maică-sii, moment în care poliţistul a intervenit şi a luat telefonul de la persoana respectivă. Aceasta l-a muşcat pe poliţist de mână, l-a zgârâiat pe ochi, a fost nevoie să o imobilizeze pentru a înceta agresiunea, a intervenit sora fetei, suspectată de fraudă şi l-a pălmuit pe poliţistul respectiv. – a declarat Fănică Cercel, citat de Adevărul.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi, anchetatorii aveau mandat emis de judecător, în acest caz fiind emise chiar mandate de percheziţie domiciliară, dar care nu au mai fost puse în aplicare pentru că nu a mai fost cazul.

Adina Duicu ar fi fost prinsă vineri în timpul examenului de bacalaureat în timp ce i se dicta la telefon rezolvarea subiectelor la chimie, iar surse din cadrul Liceului Dierna din Orşova, unde fiica fostului șef al CJ Mehedinți a susţinut examenul, au arătat că cea care îi dicta la telefon este nimeni alta decât Mirela Stoenel, fosta directoare a liceului.

Aceleaşi surse din cadrul liceului din Orşova susţin că inclusiv camerele de supraveghere din sala în care susţine examenul Adina Duicu ar fi fost oprite.

Procurorii au deschis în acest caz un dosar penal  având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE