Home Social Adio cazare la negru și corturi pe plajă. Ce amenzi pregătește noua...

Sursa Foto: litoralulromanesc.ro

Noua lege a turismului prevede sancţiuni drastice pentru firmele de turism şi chiar şi pentru persoanele fizice care o vor încălca. Iar pedepsele pot ajunge chiar și la trei ani de închisoare.
Cei mai afectaţi de noua lege a turismului sunt însă localnicii din zonele turistice care oferă cazare fără a avea autorizații și care, dacă sunt prinși, pot plăti până la 50.000 de lei amendă.
De astfel de sancţiuni nu vor scăpa nici agenţiile de turism care vând servicii turistice fără a fi încheiat contracte de asigu­rare pentru repatrierea turiştilor, dar şi firmele care derulează activităţi turistice pe plajă fără a deţine autorizaţie sau cele care nu res­pectă obligaţia privind accesul liber pe plajă şi libera circulaţie a persoanelor în spaţiul plajei.
Și cei care nu au grijă de spațiul pe care îl administrează vor fi buni de plată. Astfel, dacă plajele sau zonele de agrement nu sunt curate,nu există grupuri sanitare sau instalațiile nu funcționează, cei care au greșit sunt pasibile de amenzi cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei.
Aceleaşi amenzi sunt aplicate şi în cazul neasigurării lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă până la zona apropiată plajei ori a lipsei salvamarilor şi a punctelor de prim ajutor.
După ce va intra în vigoare noua lege a turismului nu vor mai putea fi văzute nici corturi puse la întâmplare pe plajă și nici vânzători de diverse produse plimbându-se printre șezlongurile și cearșafurile turiștilor.
Astfel, amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei vor fi aplicate firmelor care permit camparea pe plaja cu destinaţie turistică, dar şi persoanelor care circulă sau staţionează autovehiculele pe pla­jă, exceptându-i pe cei care asigură intervenţii operative sau utilajele de întreţinere a plajelor.
De aceleaşi amenzi de până la 10.000 lei vor avea parte şi comercianţii ambulanţi sau administratorii care nu afişează instrucţiunile de utilizare a plajei, a zonei şi a apei de îmbăiere.
Cea mai grea pedeapsă, adică închisoarea, se poate aplica celor care construiesc sau demolează fără autorizații în zonele turistice,arată Curierul Național.
Legea Turismului se află în dezbatere publică și ar trebui votată după întoarcerea parlamentaarilor din vacanță.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE