Home Politică Adrian Năstase, atac la Iohannis: “E neconstituțional”

Sursa Foto: Adrian Nastase via Facebook

Fostul premier Adrian Năstase consideră că cererea de demisie transmisă de Klaus Iohannis premierului Victor Ponta este neconstituțională, aducând ca argument modificările aduse legii fundamentale în 2003.

Dacă vă aduceţi aminte, în 1999 cred, preşedintele Constantinescu l-a demis pe premierul de atunci şi s-a creat o situaţie extrem de complicată. Erau la un moment dat trei prim-miniştri, pentru că unul dintre ei nu vroia sa plece, altul era premierul interimar, altul era desemnat să îl înlocuiască. Din acest motiv, în 2003, când am modificat Constituţia, am introdus un articol de acolo în Constituţie care spune că preşedintele nu poate să îl demită pe primul-ministru, a afirmat Năstase.

Acesta crede că nu este o coincidenţă că Victor Ponta a fost chemat la DNA chiar în ziua depunerii moţiunii de cenzură.

Am trecut de vârsta la care mai credeam în coincidenţe. James Bond spunea că atunci când un lucru se întâmplă prima dată este într-adevăr întâmplare, a doua oară este coincidenţă, a treia oară este chiar rea-credinţă, a adăugat Adrian Năstase.

El spune că o demisie a premierului ar declanşa o mişcare politică ce ar permite preşedintelui Klaus Iohannis să creeze un Executiv care să fie format printr-un şantaj cu alegerile anticipate.

În cazul unui ministru care eventual şi-ar da demisia pentru astfel de acuzaţii se poate face remanierea pe loc, dar, în cazul demisiei primului-ministru, întregul Guvern trebuie să plece şi se declanşează o mişcare, să spunem politică, ce permite preşedintelui să facă o nominalizare de candidat şi să creeze un Guvern care să fie format printr-un şantaj cu alegerile anticipate. Poate este prea sofisticat ce spun acum, dar este evident că acesta este mecanismul pe care oamenii l-au înţeles, l-au înţeles şi parlamentarii, a declarat fostul premier.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE