Home Politică Adrian Năstase vede jocuri politice în urmărirea penală a lui Ponta

Sursa Foto: Adrian Nastase via Facebook

Fostul premier Adrian Năstase critică într-un articol pe blogul său, începerea urmăririi penale împotriva lui Victor Ponta. De fapt, scrie Năstase, e o bătălie pentru putere. Putere care trebuie obținută prin orice mijloace.

“Klaus Johannis, aducea ca argument în campania prezidențială, în favoarea alegerii sale, riscul ca PSD să aibă întreaga putere, dobândind, pe lângă guvern, și președinția. După alegerea sa ca președinte, părea ca fostul candidat al PNL va accepta votul secvențial al alegătorilor – care doreau ca ambele „Românii” să fie reprezentate în conducerea țării și să coabiteze. Se pare însă că presiunea din zona combinată PDL-PNL este foarte mare și că reprezentanții lor nu mai au răbdare până anul viitor, la alegeri. Așa că, de data aceasta, formula aleasă a fost ceea ce unii au numit o tentativă de lovitură de stat pentru a declanșa o criză politică ce ar avea drept consecință demisia premierului și drept rezultat final desemnarea unui nou guvern, sub santajul alegerilor anticipate, cu un premier PNL.”, afirmă Adrian Năstase.

În altă ordine de idei, fostul premier susține că totul se aplică cu dublă măsură.

“Eu am fost de părere că președintele României (Traian Băsescu) nu trebuie lăsat a fi hărțuit cu acțiuni penale în timpul mandatului său. De aceea, mi s-a părut rezonabilă soluția procurorilor și a Curții Constituționale de a suspenda acțiunile penale împotriva președintelui în funcție, pe perioada mandatului său și de a fi repuse în termen după încheierea mandatelor sale. De ce același tip de raționament – politic, nu juridic – nu putea fi aplicat și în cazul premierului Ponta.” se întreabă Adrian Năstase .

Cât despre efecte…

“Cui folosește acest scandal ce creează instabilitate politică în România într-o perioadă de tensiuni regionale, în special din Ucraina? Americanilor? Nu cred. Unii vor spune că această harababură de la noi le va profita rușilor. Nu cred însă că cei care au pornit această operațiune ACUM s-au gândit și la implicațiile strategice pentru România. Probabil că au avut în vedere doar mici interese personale sau de clan. Din păcate…”, concluzionează Adrian Năstase pe blogul său.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE