Home Social Al treilea bebeluş mort. Nimeni nu ştie care este bacteria ucigaşă

bacterie

Încă o fetiţă a murit la Spitalul “Marie Curie”, din Bucureşti. Avea doar un an şi patru luni, iar starea ei de sănătate s-a schimbat brusc în ultimele ore. Fetiţa a murit la secţia de Terapie Intensivă, unde a fost intubată, dar medicii nu i-au putut salva viaţa.

Este al treilea copil care se stinge, fără să se cunoască ce bacterie este cauza sindromului hemolitic-uremic pentru pruncii care sunt aduşi la spitale din Bucureşti şi Argeş.

Marţi seară, la spitalul de copii din Capitală mai erau internaţi nouă micuţi, şase dintre aceştia fiind internaţi pe secţia de Nefrologie, iar trei dintre ei sunt în stare mai gravă şi necesită supraveghere la ATI.

După aproape două săptămâni de la declanşarea epidemiei printre bebeluşii din Argeş, niciun test nu a putut arăta ce bacterie ucide copii sau cum au fost ei infectaţi.

Din fericire, sunt şi cazuri de bebeluşi a căror stare de sănătate se ameliorează. Doi dintre copiii internaţi la Nefrologie sunt mai bine, nu au necesitat dializă şi ar putea fi în curând externaţi.

“Ceilalţi patru copii de la Nefrologie vor avea nevoie de dializă peritoneală, au o evoluţie bună, practic ei au început să işi reia treptat funcţia renală, au început să mânânce, e un lucru extrem de important să-şi folosească tubul digestiv”, a declarat marţi medicul Adriana Pistol,  directorul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile

Cei care vor fi externaţi vor fi ţinuţi sub supraveghere. Specialiştii spun că trebuie atent monitorizaţi, pentru a nu rămâne cu sechele.

“Ne mai interesează sechelele cu care ar putea rămâne după perioadele de invaliditate pe care le-a presupus terapia intensivă, deoarece vorbim de copii care au fost intubaţi”, a mai declarat medicul.

Doctorii vor urmări luni bune de acum înainte cum funcţionează funcţia renală a celor mici şi ce progrese vor face aceştia, după trauma suferită.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE