Home Extern Alegeri în Marea Britanie. Spre cine înclină balanța

Aproximativ 45 de milioane de votanți sunt aşteptaţi joi în Marea Britanie pentru a își alege reprezentanții în Camera Comunelor. Scorul se anunță extrem de strâns, iar analiștii cred la unison că niciunul dintre partidele mari nu va reuși să obțină majoritatea.

650 de locuri sunt scoase la bătaie, pentru care candidează 3.971 de persoane. Numărul pretendenților poate părea uriaș, dar nu este un record. În 2010, 4.133 de candidați s-au înscris în cursă.

În cele 37 de zile de campanie electorală, 37 de sondaje care îi creditau cu un avans pe laburiștii lui Ed Miliband, iar 30 dintre ele i-au plasat pe conservatorii premierului David Cameron în fruntea intențiilor de vot, arată un studiu AFP citat de AGERPRES.

Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei, considerat extremist și care se opune imigranților români, este cotat cu aproximativ 14% dintre sufragii.

Printre temele principale de campanie s-au numărat situația economică a Regatului și un eventual referendum privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE