Home Politică ALEGERI PARLAMENTARE 2016 Liderii politici, la vot. Ce le-au transmis românilor preşedintele,...

ALEGERI PARLAMENTARE 2016
Sursa Foto: voceatransilvaniei.ro

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 – Cei mai mulţi politicieni şi-au exprimat opţiunile în primele ore de la deschiderea secţiilor de votare, în circumscripţiile în care sunt arondaţi sau în care candidează, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a votat în jurul orei 09.00, la secţia de votare de la Liceul “Jean Monnet”. El a declarat că alegerile parlamentare pentru o Românie prosperă şi puternică şi a reiterat apelul către români de a merge la vot.

Personal, am votat pentru o Românie prosperă şi puternică. Este o zi importantă astăzi, ziua votului, votăm pentru Parlamentul României, un vot care decide ce se întâmplă în România în următorii patru ani. Eu vă invit pe toţi să mergeţi la vot, a afirmat Iohannis.

Premierul Dacian Cioloş a votat la Zalău şi a declarat că, din punctul său de vedere, cel mai important este ca alegătorii să meargă la vot în număr cât mai mare, pentru a avea un rezultat reprezentativ, dar şi pentru a avea mai apoi legitimitatea de a urmări mandatul dat prin vot.

Cred că cel mai important pentru ziua de astăzi este să iasă cât mai multă lume la vot şi asta indiferent de opţiunile politice. Asta e important pentru ca rezultatul pe care îl vom avea diseară să fie unul cât mai reprezentativ şi astăzi e ziua în care alegătorii pot să transmită celor care vor conduce România cele mai importante mesaje pentru următorii patru ani. Sigur, într-o democraţie participativă e foarte importantă consultarea şi pe parcursul guvernării, dar cred că cei mai îndreptăţiţi să conteste, să facă observaţii la ceea ce se va întâmpla în următorii patru ani sunt cei care astăzi merg la vot, care astăzi dau un mandat celor care vor conduce România în următorii patru ani şi apoi sigur, vor avea toată legitimitatea de a urmări modul în care mandatul pe care l-au dat va fi pus în aplicare, a spus Cioloş.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat dreptul la vot la Teleorman, declarând că a votat pentru o guvernare competentă şi responsabilă.

Azi am votat pentru creşterea economică, pentru locuri de muncă, pentru mai mulţi bani în buzunarele românilor. Astăzi am votat pentru creşterea economiei, pentru locuri de muncă, pentru mai mulţi bani în buzunarele românilor, pentru pensii şi salarii mai mari, pentru a îmbunătăţi rapid situaţia din sănătate şi educaţie şi pentru a reda demnitatea medicilor şi profesorilor, pentru taxe şi impozite mai mici şi pentru a sprijini oamenii de afaceri, pentru ca tinerii din România să aibă locuri de muncă bine plătite, să-şi poată cumpăra o casă şi să ajungă rapid în clasa de mijloc, pentru un program de readucere la viaţă a satului românesc, pentru a ne hrăni din roadele pământului nostru şi nu din importuri de proastă calitate. Vreau ca românii să se simtă acasă în ţara lor şi România să fie o casă bună pentru toţi, nu doar pentru o parte dintre ei. Am votat pentru o guvernare competentă şi responsabilă care să poată face aceste lucruri de mâine. Nu peste ani. De mâine!, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PNL, Alina Gorghiu, s-a prezentat la urne duminică dimineaţa, în jurul orei 10,30, la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara, liceu pe care l-a absolvit mama sa.

Votez pentru copilul meu, familia mea, pentru apropiaţii mei, pentru toţi oamenii pe care nu aş vrea să îi dezamăgesc. Am votat pentru normalitate, pentru speranţă, şi nu resemnare, pentru soluţii realiste, nu fantezii, a spus Gorghiu.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a votat, duminică dimineaţa, la Şcoala nr. 279 din Capitală, exprimându-şi convingerea că va fi o zi istorică pentru România.

Am votat pentru o nouă clasă politică, am votat pentru un alt fel de a face politică, am votat pentru un viitor mai bun pentru toţi românii. Din ce am vorbit cu oamenii pe care i-am întâlnit, din ce ne transmit colegii noştri din judeţe, am convingerea că azi va fi o zi istorică pentru România. Sunt convins că avem şansa unui viitor mai bun, sunt realmente convins şi, din informaţiile pe care le am, din tot ce am interacţionat cu lumea, atât eu, cât şi colegii mei din judeţe, sunt convins că va fi o zi mare pentru România, a declarat el, după ce a votat.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a votat la Secţia 1212 din Capitală.

Consider că suntem într-un moment foarte importat pentru evoluţia României, pentru evoluţia viitoare în sensul democratic, în sensul respectării drepturilor şi libertăţilor. Îmi doresc ca votul de astăzi al românilor să fie pentru o Românie care să îşi regăsească identitatea, să îşi regăsească demnitatea şi interesul naţional, pentru prosperitatea tuturor. De aceea, crezul meu este că prin acest vot putem să redăm România românilor, a spus Tăriceanu.

Preşedintele PMP a venit la vot cu soţia sa, Maria Băsescu, şi a declarat că a votat cu gândul la o majoritate care să nu pună sub control politic justiţia.

În primul rând am votat cu gândul la faptul că în urma acestor alegeri vom avea un Guvern eficient. Eficient în a utiliza banii europeni, spre exemplu, care ar crea locuri de muncă. Am votat cu gândul la Guvern, care să genereze politici pe cele trei mari domenii în care, dacă nu facem ceva, România va avea probleme în viitor. Adică, natalitate, educaţie, sănătate, a spus Băsescu.

Fostul premier Victor Ponta, candidat pe locul întâi pe lista PSD Gorj la Camera Deputaţilor, a declarat că este încrezător că “astăzi, avem o şansă extraordinară să începem să ne luăm ţara de la stăpâni înapoi”.

În primul rând, vreau să îi salut pe toţi cei care vin la vot şi să spun că eu cel puţin am votat foarte hotărât pentru români, pentru noi, ‘mocirla’ – cum ne numesc ăştia care vor să ne conducă, stăpânii noştri, şi eu mă bucur că fac parte dintre români, din cei care, repet, îi numesc ei ‘mocirlă’, şi cred că astăzi avem o şansă extraordinară să începem să ne luăm ţara de la stăpâni înapoi. N-o să fie uşor, n-o să se întâmple doar într-o zi, dar am încredere în români şi în România, a spus Ponta.

Preşedintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a afirmat la secţia de votare de la Şcoala Generală nr. 162 că a votat “pentru o Românie a românilor”.

Am votat pentru o Românie unită, am votat pentru o Românie a românilor, am votat pentru o Românie a tuturor românilor şi am votat pentru ca românii să fie singurii stăpâni în ţara noastră. Am votat pentru o guvernare naţională, pentru a opri politicile antinaţionale, am votat pentru o viitoare guvernare care să aibă grijă de această casă a noastră, mare şi frumoasă, numită România, a afirmat Bogdan Diaconu.

Sursa: Agerpres

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE