Home Eveniment ALERTĂ: Capitale europene, amenințate cu atentate teroriste în perioada sărbătorilor

Sursa Foto: SRI via Facebook

Mai multe capitale din Europa se află în stare de alertă, după ce servicii secrete au primit amenințări cu privire la riscul ridicat de atentate teroriste în perioada sărbătorilor de iarnă.

Anunțul a fost făcut de poliția austriacă, însă nu se cunoaște ce orașe ar putea fi posibile ținte vizate de teroriști. Oficialii de la Viena au anunțat doar că au primit informațiile din partea unui serviciu secret străin “prieten”, iar în Austria au fost luate deja măsuri sporite de securitate.

Potrivit informațiilor primite de agenția Reuters, citată de AGERPRES, alarma s-ar fi dat înainte de Crăciun și vizează o perioadă mai lungă, până la Anul Nou. Serviciul secret al cărui nume nu a fost dezvăluit ar fi anunțat și posibilii teroriști, asupra cărora ar fi fost demarate cercetări, însă nu s-ar fi descoperit să fi pus la cale acțiuni iminente.

În comunicatul poliției austriace  se vorbește despre posibile atacuri în locuri aglomerate, pregătirea în secret de atacuri armate sau detonarea de explozibili. De aceea, în cadrul măsurilor de protecție, forțele de ordine au anunțat că  fac controale amănunțite în toate zonele publice, iar oamenii trebuie să se aștepte să fie controlați în bagaje.

În România, conform informațiilor oficiale de la SRI se păstrează nivelul de alertă albastru precaut, ceea ce înseamnă risc redus de atentate teroriste. Oricine are informații despre un posibil pericol, există o linie telefonică pusă la dispoziție. Pentru semnalarea riscurilor teroriste, puteți apela la 0800 800 100.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE