Home Eveniment Alertă falsă cu bombă la Parlament

alerta bomba
Sursa Foto: evz.ro

O amenințare falsă cu bombă a vizat joi dimineața Palatul Parlamentului. Potrivit unui apel la 112, o bombă ar fi fost plasată în Casa Poporului, însă totul a fost doar o glumă proastă, arată AGERPRES.

Instituţia are trei inele de apărare. Inelul principal implicat acum este SPP. Este o problemă a SPP, ei au făcut verificarea. Eu tot ce ştiu este că a fost un apel la 112 că ar fi în Palatul Parlamentului…, dar s-au făcut verificări şi nu s-a confirmat aşa ceva. Instituţia Parlamentului este, oricum, una foarte bine păzită. Este a doua instituţie ca importanţă. Au mai fost astfel de alarme, chiar în luna decembrie a anului trecut. Este cineva care tot timpul sună şi face astfel de lucruri, a declarat Ion Vărgău, secretarul general al Senatului, citat de AGERPRES.

Sediul Parlamentului nu a fost evacuat pentru că nu există multe persoane aflate în interior, parlamentarii fiind în vacanță.

Surse din rândul autorităţilor au declarat pentru Mediafax că autorul apelului a fost identificat, fiind la a patra astfel de alertă falsă. El a sunat de pe telefonul fix, astfel că forţele de ordine l-au ridicat de la domiciliu şi l-au dus la audieri.

Casa Poporului, ținta unei alerte cu bombă și în 2015

Palatul Parlamentului a mai fost ținta unei alerte false și în noiembrie 2015, atunci când într-o stație de autobuz din apropiere a fost descoperit un geamantan suspect. Un trecător a văzut valiza și a anunțat autoritățile.

Forțele de ordine au restricționat atunci circulația și au închis zona, însă pirotehniștii sosiți la fața locului au descoperit că geamantul era gol.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE