Home Extern Alertă majoră de securitate pe Aeroportul din Koln

alertă
Sursa Foto: Wikipedia

O alertă majoră de securitate a fost instituită luni pe Aeroportul din Koln, toate zborurile care urmau să decoleze au fost temporar suspendate.

Alerta a fost impusă după ce un bărbat a reuşit să ocolească sistemele de securitate şi să intre în Terminalul 1, fără să fi fost verificat. Procedurile de identificare a acestuia au durat mai bine de o oră, în final el fiind reţinut şi dus la o secţie de poliţie pentru a fi audiat, scrie presa germană.

În toată această perioadă, întreaga zonă a fost evacuată, iar avioanele care urmau să decoleze au fost întoarse la terminale. Echipe speciale au verificat întregul aeroport, însoţite de câini special antrenaţi în depistarea explozibililor, iar pasagerilor aflaţi în terminal li s-a cerut să treacă din nou prin filtrele de securitate.

Potrivit Russia Today, sosirile nu au fost afectate de această alertă.

Aeroportul din Koln a fost în centrul unui scandal uriaş în această primăvară, când pe internet au fost publicate planurile de reacţie în caz de alertă teroristă.

Documentul de 230 de pagini oferea detalii importante despre cum sunt pregătite autorităţile de pe aeroport să intervină într-o serie de posibile incidente, de la dezastre naturale până la răpiri. Planul conţinea de asemenea numerele de telefon ale unor ofiţeri cheie din sistemul de securitate al aeroportului.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE