Home Eveniment Alex Chelba, prietenul lui Cabral, printre cei care au murit sâmbătă în...

sursă foto: facebook.com

Alex Chelba, fotograful surprins de flăcări în tragedia din clubul Colectiv și cel pentru care Cabral a demarat o emoționantă campanie online, este cea de-a șaptea persoană declarată decedată sâmbătă, bilanțul morților ajungând la 39 de persoane.

Dragii mei, Alex nu mai este.
Acum pentru el nu mai putem decât să plângem.
Mulțumesc pentru tot sprijinul, le ținem pumnii celor care încă lupta, la fel și familiilor și prietenilor lor, a scris Cabral, la scurt timp după anunțul tragic.

Vedeta publicase, în urmă cu câteva zile, pe blogul său, o scrisoare-manifest copleşitoare despre nenorocirea din club și despre prietenul său.

Când s-a declanșat iadul el filma, fix în partea cealaltă față de ieșirea blestematului club. Când s-a pornit totul a încercat să iasă. N-a reușit. A căzut la câțiva metri de ieșire, năucit de fumul toxic, simțind cum arde carnea pe el. Au început să-l calce oamenii în picioare. A reușit să se mai târască unul sau doi metri… cineva din intrare l-a tras afară. Poate Despot, poate Rugină, poate Claudiu, poate un altul dintre cei care s-au dovedit a fi eroi în noaptea aia groaznică. L-au tras afară și pe el și pe aparatul lui, pe care instinctiv i se încleștaseră mâinile. Aparatul lui, cumpărat din multe, foarte multe ore de muncă. Aparatul lui, pentru care mai trebuie să muncească. Aparatul lui nou-nouț și care acum e o epavă. A ajuns la spital pe picioare, a povestit ce s-a întâmplat cu amănunte. Am ajuns să-l văd la câteva ore după, de la aeroport am alergat direct la el. Era intubat, începuseră să apară problemele. Am vorbit puțin, l-am certat, l-am necăjit că mă duc să mănânc falafel fără el… încercam să fac glume și tot ce reușeam era să-mi mușc buzele ca să nu-mi bubuie lacrimile. Ne-au mutilat prietenii. Alex se chinuie de patru zile să supraviețuiască. Ne-au nenorocit prietenii. scrie Cabral pe blogul său.

În intimitatea lui, Alex Chelba îşi făcuse un prieten de nădejde în aparatul foto. Erau mereu împreună, peste tot. Când s-a întâmplat nenorocirea, focul i-a transformat pe amândoi.

Am despăturit un cearşaf și-am pus aparatul lui Alex pe el. De patru zile ne-am mutat la spital. De patru zile ne-am abandonat viețile, de dimineață și până în noapte stăm acolo. Dar acum e seară și după ce-am despăturit un cearșaf i-am pus aparatul pe el. O epavă. Plastic ars, plastic crăpat, plastic topit. Până și cauciucul e topit. Mă uit la aparatul ăsta și mi-e groază să știu că și carnea lui Alex a pățit la fel. Știu ce-am de făcut. I-l dau la reparat. Și dacă nu se repară… îi fac rost de altul. Aparatul ăsta este viața lui. Dacă salvez aparatul… îl salvez și pe el. Dacă repar aparatul nu-mi moare prietenul, scrie Cabral.

Aparatul foto al lui Alex Chelbea

Cine este Alex? Cum poate fi descris mai bine decât atunci când ne dăm seama că am “ratat” de multe ori să le spune prietenilor “mulţumesc” sau “te iubesc”.

E solid prietenul meu. Și destul de înalt. Și râdem mult. Cu toate că nu știe de glumă, râdem mult. Și e un capsoman și-un fixist. Are 33 de ani și e un băiat serios. Uneori chiar enervant de serios. Muncește de rupe. Aleargă cu aparatul ăla al lui, cară multe kile de obiective, fuge dintr-un loc într-altul… ba fotografie, ba video. Nu știe să zică nu. Cu toate că nu-i tace gura aia bogată… nu știe să refuze. Sare să ajute, să sprijine, să rezolve. E un băiat extraordinar. Și plâng ca un idiot pentru că nu-mi aduc aminte să-i fi spus vreodată cât de mișto cred că este. Un om extraordinar, un fotograf bun, un om incredibil de muncitor. Și de corect. Prietenul meu, Alex, scria Cabral pe blogul său.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE