Home Eveniment Alexandru a fost ucis de un psihopat! Călăul a mai luat viaţa...

Andrei Alexandru Agape, băieţelul de 10 ani, din Costuleni, Iaşi, a murit în chinuri groaznice, ucis de un criminal periculos. Asasinul este Vasile Miron, un bărbat care a mai fost închis pentru crimă. În anul 2002, a luat viaţa fiicei unui interlop periculos, la acel moment, în Bucureşti, spun jurnaliştii de la Observator.

Modul lui de operare prefigurează profilul unui psihopat. La începutul anilor 2000, în ajunul Crăciunului, Miron a încercat să întreţină relaţii sexuale cu Rozalia Dincă, fiica celui poreclit “Sadoveanu”, din clanul Belgienilor. Deşi fata ar fi acceptat, el era băut şi nu a reuşit să ducă planul la capăt, iar din acest motiv s-a enervat şi a decis să o ucidă. Fata a sfârşit decapitată, iar cadavrul ei a fost găsită în haznaua familiei lui Vasile Miron, de lângă Capitală, în comuna Tunari. În presă, la acel moment, cazul a fost tratat pe larg, iar multe dintre detalii sunt terifiante şi nu pot fi redate.

miron vasile criminal

Sursa foto: Curierul Naţional

“A venit cu colindul la mine pe la 7 seara. Mi-a cerut zece mii. Eu i-am zis să se dezbrace. Ea şi-a dat hainele jos – că nu era întregă la minte – şi ne-am pus pe faptă. Numai că la mine nu a mers. M-am supărat şi am izbit-o cu capul de perete…” a spus Vasile Miron, citat la acea vreme de Adevărul.

Criminalul a atacat într-un mod sadic. Şi-a înjunghiat victima, apoi a lăsat-o să îngheţe în zăpadă, iar în miez de noapte a tranşat-o şi decapitat-o, înainte de a-i aruncat trupul fără viaţă în fosa septică.

“Criminalul ne povestea aceste lucruri fără nicio părere de rău. Pentru el, tranşarea Rozaliei Dincă a fost o chestie normală”, spunea atunci şeful Inspectoratului de Poliţie Ilfov, Dumitru Pârvu, conform sursei citate.

Pentru această moarte cumplită, Vasile Miron a fost condamnat la doar 15 ani de închisoare, ca, în cele din urmă, să ispăşească doar 10 ani, scriu jurnaliştii de la SpyNews. La finalul anului trecut, judecătorii au considerat că s-a îndreptat şi a fost eliberat condiţionat.

Lăsat în libertate, acesta ar fi dat mai multe spargeri, inclusiv în casa unei vedete. Pe Alexandru, l-a cunoscut într-un sat din Iaşi, la rudele lui. Băieţelul a fost uşor de ademenit, fiind un copil sărman, care mergea deseori pe la vecini să muncească, deşi avea doar 10 ani. Mama lui a povestit că, ultima oară, pe 29 mai, a fost văzut într-o căruţă, iar un necunoscut l-ar fi convins să meargă cu el după ce i-a cumpărat o sticlă de suc, de la magazinul sătesc.

Vineri, 25 septembrie, trupul fără viaţă al lui Alexandru a fost găsit într-o râpă, nu departe de casa bunicilor săi. Era acoperit într-o pătură, capul îi are băgat într-un sac din plastic şi înfăşurat în sârmă ghimpată. Pe trupul lui s-au găsit semnele unei torturi.

Cadavrul a fost găsit la aproape patru luni de la dispariţie. Însă, criminalul nu e încă de găsit, iar anchetatorii cred că a avut timp să fugă în Germania.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE