Home Eveniment Alin Cocoş, despre afacerile murdare din familie. Mărturie fără perdea, în faţa...

Sursa Foto: enational.ro

Alin Cocoș și-a turnat tatăl în fața magistraților. Audiat la Curtea Supremă în dosarul ANRP, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș a arătat că tatăl său a fost cel care l-a pus să vândă Alinei Bica un teren la jumătate din prețul real.

Am prezentat terenul prietenilor mei, inclusiv lui Gheorghe Stelian, Sergiu Diacomatu şi Georgian Surdu ori Ionuţ Mihăilescu. Nimeni nu l-a vrut. Mihăilescu mi-a cerut copii ale actelor, ca să mă ajute în promovare la cunoştinţe. Am cerut circa 200.000 de euro, să-mi scot măcar cheltuiala. După nu foarte mult timp, mi-a zis că ar vrea să-l cumpere el, împreună cu câţiva prieteni printre care şi Alina. La una dintre întâlniri a venit şi tata, iar Mihăilescu a adus vorba de teren, dar a zis că are doar 100.000 de euro. A subliniat totuşi în faţa tatălui meu, că printre cumpărători se află şi Alina Bica. Tata i-a spus că nu e o problemă, şi că îl vindem cu 100.000, a declarat Alin Cocoș, în fața magistraților.

Mai mult, Alin Cocoş a mai precizat că tatăl său i-a explicat că i-a făcut această recomandare pentru că are o datorie la Alina Bica, legată de despăgubirile pentru Gheorghe Stelian.

După ce a plecat Mihăilescu, l-am întrebat pe tata de ce a făcut asta. Tata mi-a spus că are o obligaţie faţă de Alina Bica de când era la ANRP. Pe moment nu mi-a spus despre ce e vorba dar am aflat apoi tot de la el că era în legătură cu despagubirea lui Gheorghe Stelian, a spus Alin Cocoş, citat de RealitateaTV.

La începutul lunii septembrie, Dorin Cocoș a recunoscut că l-a pus pe fiul său să vândă terenul mai ieftin însă nu a dat detalii și motivele pentru care îi face această favoare fostei șefe a DIICOT.

Ştiam de la Mihăilescu că terenul va fi împărţit cu Alina Bica. I-am spus lui Alin să vândă terenul ieftin, în rate, fără avans, orice variantă doreşte Alina Bica pentru că nu se ştie niciodată, a dezvăluit Dorin Cocoş.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuţ Mihăilescu şi în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi în Snagov, judeţul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a dosarului de despăgubire pentru un teren din Capitală în favoarea lui Gheorghe Stelian.

Dosarul ANRP, cunoscut inițial ca dosarul “Bica 2”, a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie.

În dosar, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, în timp ce  Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență și dare de mită.

În acelaşi dosar, mai sunt judecate şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu.

De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe, Alin Cocoş, şi Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al şefei DIICOT.

În 15 martie 2011, inculpaţii Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan şi Alexandru, în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu (…), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuţiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat şi a facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian şi alte persoane, susţin procurorii.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE