Home Politică Alina Gorghiu bagă zâzanie în coaliţie şi îl acuză pe Ponta de...

Sursa Foto: Facebook

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că o discuţie politică pe Codul fiscal este necesară, punctând că pentru prima oară coaliţia de guvernare se disociază de “heirupismul” premierului Victor Ponta în ceea ce priveşte măsurile guvernamentale.

Necesitatea unei discuţii politice s-a demonstrat şi prin faptul că astăzi comisiile parlamentare în care PSD are majoritatea au votat împotriva cererii de reexaminare a Codului fiscal, deci a înţelegerii din urma întâlnirii tehnice a partidelor. Cel mai probabil, acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi în plen. Remarc cu satisfacţie că, pentru prima dată, coaliţia se disociază de heirupismul lui Victor Ponta în ceea ce priveşte măsurile guvernamentale. Am încredere că această schimbare de atitudine este doar începutul, a afirmat Gorghiu.

Ea a reamintit, în mesajul publicat pe Facebook, că în urmă cu o lună a făcut un apel către partidele politice pentru o nouă abordare a temelor mari, care privesc viitorul României.

Am propus celorlalte forţe politice să ieşim din logica electorală şi să adoptăm, prin consens politic, decizii pe care nici unii să nu le putem contesta a doua zi sau anul următor. Este îmbucurător faptul că discuţiile pe tema Codului fiscal urmează această logică: am început cu întâlnirea tehnică dintre partide şi, aşa cum este firesc, continuăm cu discuţia la nivel politic, cea care va genera consensul pe această temă. Dezideratul de la care pornim: un Cod fiscal aplicabil cel puţin 10 ani. Cu un asemenea obiectiv, acordul între forţele politice este fundamental, a spus liderul PNL.

În opinia ei, “pe măsură ce forţele politice vor găsi o cale de discuţie şi pe celelalte subiecte de interes major, începând cu salarizarea în sistemul bugetar, populismul prim-ministrului va fi izolat”.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul şedinţei Coaliţiei, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal şi doreşte o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică.

Propunerea este ca joi să fie o întâlnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politică în privinţa Codului Fiscal, astfel încât acesta să fie modificat în sesiunea parlamentară ordinară, a spus Liviu Dragnea, arătând că practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinară.

Şi preşedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, luni, întrebat în legătură cu amânarea discuţiilor din Parlament pe Codul Fiscal, că este normal ca după întâlnirea tehnică a reprezentanţilor partidelor să urmeze discuţii la nivelul liderilor, arătând că şi copreşedinţii PNL au spus acest lucru.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE