Home Politică Alina Gorghu anunţă urgia: “Va fi o mineriadă parlamentară”

sursa foto: facebook

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că dacă Guvernul Ponta nu va pica la moţiunea de cenzură, se aşteaptă la o “mineriadă parlamentară” în sensul modificării legislaţiei penale.

“Dacă acest guvern nu pică, mă aştept la o mineriadă parlamentară în ideea modificării codurilor penale şi… Eu mă aştept să fie această mineriadă parlamentară şi să se modifice toată legislaţia penală pentru a putea fi favorizaţi majoritatea celor din arcul guvernamental”, a spus Gorghiu, la Digi 24.

În opinia sa, realizarea acestor modificări reprezintă una dintre promisiunile pe care premierul Ponta le-a fi făcut majorităţii parlamentare pentru a nu vota moţiunea de cenzură, scrie AGERPRES.

Camera Deputaților și Senatul dezbat și votează vineri moțiunea de cenzură depusă de PNL, intitulată  “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!”.

PNL are în total 174 de aleși, iar PSRO — 12. Acestora li se vor adăuga cei 14 parlamentari ai grupului Democrat și Popular, precum și mulți dintre independenți.

 

Pentru a fi adoptată, moțiunea trebuie să întrunească 278 de voturi favorabile, ceea ce înseamnă că opoziția ar mai avea nevoie de aproximativ 65 de voturi.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE