Home Extern Diplomaţii români din Belgia, acuzaţi că sfidează statul în care au fost...

Diplomaţii români aflaţi în Belgia sunt acuzaţi că ignoră cu bună ştiinţă amenzile de circulaţie pe care le primesc. Declaraţia a fost făcută chiar de către ministrul belgian de Externe Didier Reynders, care i-a somat pe aceştia să plătească sancţiunile impuse de poliţie.

Potrivit site-ului Sudinfo.be, diplomaţii români ar avea amenzi neachitate de aproape 4.000 de euro. Ei sunt în top, alături de greci, care au restanţe de aproape 5.000 de euro, în vreme ce egiptenii au la rândul lor de plătit 2.560 de euro.

Spaniolii au şi ei amenzi neplătite de 1.845 de euro, potrivit sursei citate.

Diplomații aflați în post în străinătate dispun de o imunitate, dar unii dintre ei abuzează de acest drept, consideră jurnaliştii belgieni. Chiar şi aşa, în ultimele luni s-a înregistrat o scădere cu 75% a rău-platnicilor, potrivit sursei citate.

Posturile diplomatice vizate sunt invitate telefonic, prin poștă și e-mail să plătească. Aceste eforturi suplimentare au dat rezultate, având în vedere că sumele neplătite au scăzut semnificativ, a anunțat ministerul.

Reynders le-a transmis, pe de altă parte, diplomaților belgieni din străinătate să-și plătească şi ei amenzile datorate ţărilor în care se află.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE