Home Social Ziua în care Fiscul şterge datorii pentru milioane de români! Amnistia fiscală...

Sursa Foto: gazetadenavodari.ro

Patru milioane de români scapă de datoriile de la Fisc!  Luni a intrat în vigoare legea amnistiei fiscale care elimină mai multe restanţe pentru impozitele stabilite de ANAF începând cu 2012, pentru anumite categorii de venituri.

Printre românii fericiţi se numără cei care au primit diurne pe perioadele lucrate în străinătate, dar și cei care au avut profesii liberale sau cei care câștigă din drepturile de autor ale căror venituri au fost încadrate de ANAF drept salarii. În această ultimă categorie se încadrează 665 de mii de persoane. De pildă, avocați, arhitecți, medici, farmaciști, evaluatori sau ziariști.

Cei mai mulţi români pentru care vor fi şterse obligaţii fiscale sunt cei care au încasat dobândă sau dividente, dar Fiscul i-a obligat să plătească şi contribuţii sociale. În această situaţie s-ar fi aflat peste trei milioane de oameni.

Cei care au plătit deja aceste impozite suplimentare rămân cu banii dați. Noul act normativ nu prevede restituirea impozitelor plătite deja.

Autoritățile încearcă să remedieze situații absurde care au apărut la anumite tipuri de venituri.

“Mă refer la drepturi de autor, PFA, persoane independente, CASS-ul acela pe care trebuia să-l luăm de la alocațiile copiilor. Deci, situații în care ne ducem în urmă și chinuim oamenii și firmele”, spunea premierul Ponta.

Legea prevede anularea sumelor cerute de Fisc, atât de la angajați, cât de la angajatori pentru situaţiile descrise mai sus. Însă, această lege este valabilă doar pentru situaţiile create până la 1 iunie 2015.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE