Home Lifestyle ANALIZĂ: De ce este toată lumea putred de bogată în Monaco?

Sursa Foto: thetelegraph.co.uk

Principatul Monaco este al doilea cel mai mic stat al lumii, dar primul în privinţa bogăţiei. Pe o suprafaţă de doar 2 kilometri pătraţi, şi-au declarat reşedinţa peste 35 de mii de oameni, iar unul din trei este MILIONAR!

Monaco a devenit cel mai scump tărâm de pe pământ. Metrul pătrat construit se vinde cu aproape 100.000 de dolari, ceea ce înseamnă cu 50% mai mult decât în locurile exclusiviste din New York.

monaco turnuri mairie.mc

mairie.mc

Dar cine sunt locuitorii din Monaco şi cum au ajuns să aibă atât de mulţi bani?

Statisticile oficiale arată că populaţia este cu totul diferită faţă de alte state. E ca şi cum a fost construit un principat al refugiaţilor, doar că aici au ajuns oamenii cu bani, care au venit să şi-i pună la adăpost într-o ţară construită pe principii extrem de prietenoase pentru rezidenţii săi.

Aproape jumătate din populaţie provine de la câţiva kilometri distanţă, din Franţa. Peste 15 la sută, din cealaltă ţară vecină, Italia, cam tot atât reprezintă şi monegaştii, iar restul oamenilor au venit din toată lumea. Peste 20 la sută dintre rezidenţi aparţin altor 125 de naţionalităţi de pe glob.

“Refugiaţii” au venit cu banii la Monaco pentru că aici nu plătesc impozite pe venit, iar taxele pentru companii şi persoane juridice sunt extrem de reduse.

Principatul mai are şi renumele unui paradis fiscal, fiind preferat de super-bogaţii lumii pentru off-shore-uri.

De ce s-au refugiat bogaţii lumii în Monaco?

Pe lângă evidentele beneficii fiscale, şi stilul de viaţă excentric este atrăgător.

Lux, strălucire, o climă blândă, la Mediterană, aproape de Riviera franceză. Sunt turnuri şi vile construite în jurul fâşiei de plajă.

În port sunt acostate ambarcaţiuni spectaculoase. De altfel, afacerea cu yacht-uri este înfloritoare. De multe ori, agenţii imobiliari vând pachete complexe: apartament şi yacht-ul aferent.

monaco priveliste noaptea yacht mairie.mc

mairie.mc

Cazinourile sunt considerate principala atracţie, dar nu poate fi lăsat deoparte nici circuitul de Formula 1 care a devenit tradiţie.

În plus, Monaco este uşor accesibil. Aeroportul din Nisa se află la doar 18 kilometri distanţă.

Pentru cei mai puternici oameni există şi sentimentul că la Monaco nu se simt izolaţi. Îşi pot etala în voie averea, în special maşinile. A devenit o modă ca turiştii să fotografieze bijuteriile din trafic.

monaco masini turisti

money.cnn.com

Cine sunt celebrii rezidenţi?

Printre starurile mondiale care s-au mutat la Monaco se numără celebrul pilot de formula 1 Lewis Hamilton, jucătorii de tenis Novak Djokovic și Lady Tina Green ori soția miliardarului britanic, cu afaceri în retail, Sir Philip Green.

Din România se cunoaşte că au plecat în paradisul din Monaco mai multe soţii sau foste soţii de afacerişti prosperi. De pildă, Mihaela Rădulescu s-a refugiat o bună perioadă de timp la Monte Carlo, după divorţul de soţul ei, Elan Schwartzenberg.

Şi Irina Truică îşi creşte la Monaco cele două fiice, iar, din când în când, vine în România pentru a fi audiată de către procurori  sau pentru procesul de divorţ.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE