Home Social Liderul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluț, a ieşit din comă. Cine...

Sursa Foto: facebook.com

Solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluț, a ieşit din comă, la aproape o lună de la tragedia din clubul Colectiv. Găluţ, care este internat în Spitalul Crucii Roşii din Beverwijk, Olanda, a avut câteva momente de luciditate în care a reuşit să vorbească cu mama lui. El este în continuare intubat şi depinde de aparate pentru a respira.

Are momente scurte când e conştient şi comunică, dar e semi-sedat. Marţi a realizat pentru prima dată că e într-un spital, într-o altă ţară, în străinătate. A recunoscut-o pe mama lui şi a vorbit cu ea – aşa greu cum a putut, dar a vorbit. E lucid dar e, cumva, într-o stare de semi-sedare. Miercuri a mers şi tatăl lui la spital, se pare că Andrei ştia că trebuie să vină, a declarat Nicoleta Belean, cumnata lui Andrei Găluţ.

Până acum, Andrei a suferit trei operaţii complicate, toate la mâna dreaptă și vor mai urma și alte intervenții chirurgicale reparatorii.

El a fost ars în partea de sus a corpului, la faţă, mână, gât, spate. A avut intervenţii şi la faţă, dar mâna a fost cea mai afectată, a fost efectiv despicată şi foarte greu de salvat. Ne e şi frică să zicem că e bine. Atunci când va scăpa de aparate şi va reuşi să respire singur, atunci vom putea spune că e bine, a afirmat pentru Aradon, Nicoleta Belean.

Andrei Găluț este singurul supraviețuitor din trupa Goodbye to Gravity, care concerta în noaptea de 30 octombrie în Colectiv.

În urma incendiului din acea noapte de groază, Andrei Găluţ a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, iar pe 7 noiembrie a fost transferat în Olanda.

Chitariştii trupei Goodbye to Gravity, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit în 30 octombrie, la scurt timp după incendiul din clubul Colectiv.

Bateristul trupei, Bogdan Enache, a decedat în 8 noiembrie, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

Trei zile mai târziu, pe 11 noiembrie, liderul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, a murit în aceeași zi în care a fost transferat de la Spitalul de Urgență Floreasca la o clinică din Paris.

60 de persoane au murit în urma incendiului din Colectiv, iar alte câteva zeci sunt internate în țară sau străinătate, unele dintre ele aflându-se în stare gravă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE