Home Social ANPC dispune închiderea staţiei de metrou Piaţa Victoriei, Metrorex spune că nu...

metrou Piaţa Victoriei
Sursa foto: Wikimedia

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dispus joi închiderea staţiei de metrou Piaţa Victoriei, în urma unei sesizări din partea unei femei care s-a plâns că şi-a prins piciorul între peron şi garnitura de tren.

Staţia urmează să fie închisă până la remedierea problemei, ANPC anunţând că a amendat de asemenea Metrorex cu 20.000 de lei.

Iată integral comunicatul ANPC:

Astăzi, 28 ianuarie a. c.,  o echipa de comisari ANPC din  cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti a amendat  cu 20.000 lei Regia METROREX pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol sănătatea şi siguranţa consumatorilor, conform legislaţiei de protecţie a consumatorilor.

În urma primirii unei reclamaţii  a unui consumator care şi-a prins piciorul în spaţiul dintre tren şi marginea peronului, o echipă de comisari din cadrul CPC al Mun. Bucuresti s-a deplasat la staţia de metrou Piaţa Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate.

A fost aplicată o amendă contravenţională de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol siguranţa consumatorilor şi s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor.

De cealaltă parte, oficialii Metrorex susţin că nu există o problemă şi că nici nu a identificat vreun incident precum cel raportat de ANPC.

SC Metrorex SA anunţă publicul călător că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă.

Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menţionat că acest control se efectuează ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitor la o situaţie petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12 şi reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei).

Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens.

Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor.

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou.

Toate datele de mai sus au fost prezentate şi explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11:45 şi 13:35).

Totodată precizăm că în cadrul discuţiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex şi în nici un caz aşa cum s-a prezentat în mass-media – închiderea vreunei staţii de metrou.

Zilnic, fiecare dintre cele două staţii de metrou menţionate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare.

Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de aceste ştiri, anunţă cei de la Metrorex.

Staţia de metrou Piaţa Victoriei este una dintre cele mai aglomerate din Capitală, fiind şi un punct de legătură între Magistrala 1 Dristor 2 – Pantelimon şi Magistrala 2 Pipera – Berceni.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE