Home Politică Antena 3, interzisă la un eveniment despre politică şi tehnocraţie la care...

Sursa Foto: Antena 3

Reporterilor Antena 3 nu li s-a permis marţi accesul la un eveniment pe tema tehnocraţiei, organizat de Grupul pentru Dialog Social, şi la care participă şi premierul Dacian Cioloş.

Echipa Antena 3 a fost refuzată când a dorit să participe la discuţii, reporterul şi cameramanul fiind ulterior rugaţi să părăsească şi curtea clădirii în care are loc dezbaterea “Proiectul de țară, între politică și tehnocrație”.

Avem dreptul să primim în casă la noi pe cine dorim. Şi nu vă dorim aici, e o decizie luată de GDS. Nu dorim să dialogăm cu Antena 3 – le-a spus Andreea Pora celor de la Antena 3, potrivit unor imagini difuzate de postul de televiziune.

Antena 3 a difuzat ulterior momente din dezbaterea care a fost difuzată live pe platforma privesc.eu.

În cadrul dezbaterii, moderatorul Gabriel Liiceanu i-a reproşat lui Dacian Cioloş că va merge marţi seară ca invitat la emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea.

Gabriel Liiceanu: Prin prezenţa dumneavoastră într-o mocirlă o faceti fezabilă
Dacian Cioloş: Nu cred că prezenţa mea acolo cauţionează acele posturi.
Gabriel Liiceanu: Vlad Voiculescu a fost târît în noroi. Acolo vă duceţi!
Dacian Cioloş: Acolo e locul la care au fost şi Voiculescu şi Pâslaru să explice. Eu mă duc acolo a doua oară, din respect pentru telespectatorii care nu primesc alt gen de informaţii decât de la oamenii de acolo. Acei oameni au dreptul să asculte şi punctul meu de vedere. Eu sunt agronom, la bază, şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă. Nu poţi să îţi faci meseria corect, dacă nu au curajul să şi cobori în mocirlă. Îţi iei cizme de cauciuc ca să nu te murdăreţti complet şi faci un duş după – a replicat premierul.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat dur gestul celor de la GDS de a nu permite accesul Antena 3 la dezbatere.

Solicit PNL şi lui Dacian Cioloş să se delimiteze de gestul Grupului pentru Dialog Social, care a interzis un drept fundamental în orice democraţie: al libertăţii de expresie. Atacul la adresa Antenei 3 este un atac împotriva libertăţii de opinie, iar eu şi ALDE ne delimităm clar de astfel de gesturi. Rămâne să văd dacă PNL şi Dacian Cioloş vor critica, la rândul lor, acest gest mizerabil – a scris Tăriceanu pe Facebook.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE