Home Social UPDATE: Căutări încheiate tragic! Trupul fără viață al alipinistei Adina Popescu ar...

Sursa Foto: Facebook

Prietenii alpinistei Adina Popescu anunță că tânără a fost găsită fără viață într-un râu din Nepal.

Pe site-ul pe care se făcea apel la donații, pentru a ajuta echipele de căutare cu închirierea unui elicopter, apar detalii despre moartea cumplită.

În expediția sa pe munții Hilamaya, alpinista a fost surprinsă de o ploaie torențială ceea ce a făcut ca traseul să devină extrem de periculos. Cel mai probabil, Adina Popescu a alunecat și a căzut într-un râu. Nu este exclusă nici posibilitatea să fi fost suprinsă și de alunecări de teren antrenate de precipitațiile puternice.

Tânăra de 26 de ani trebuia să se întoarcă pe 18 iulie în ţară, după o expediţie în munţii Himalaya, dar nu a mai putut fi contactată încă de pe 16 iulie.

Apropiaţii au lansat apeluri pe reţelele de socializare, pentru o strângere de fonduri care să ajute la închirierea un elicopter. Căutările în Nepal, în zona muntoasă, sunt mai uşor de realizat din aer.

“Adina Popescu, o tanara de 26 de ani din Bucuresti, pasionata de drumetii montane si de Rapid (a fost in Granata Girls) si aflata deseori in topul competitiilor de orientare in alergare a plecat catre Himalaya pe 11 iulie, pentru a escalada Annapurna Basecamp.

De o saptamana nu mai poate fi contactata, iar autoritatile din Nepal au anuntat ca ultima oara a fost vazuta coborand de la 4130 de metri. Din pricina musonului si furtunilor de acolo se pare ca au fost alunecari de teren, de aceea situatie este urgenta pentru a o salva.

Familia, prietenii si colegii ei au incercat toate posibilitatile de a fi gasita, un coleg fiind acum pe drum catre ea. Singura posibilitate de a fi recuperata este de a folosi un elicopter pentru a fi gasita, insa costul estimat de inchiriere al acestuia depaseste cu mult posibilitatile materiale ale familiei, situandu-se in jurul sumei de 30.000 de dolari, survolarea deasupra muntilor cu elicopterul si pentru cautarea ei cu caini specializati.

Ultimele fotografii cu aceasta sunt in zona Chhomrong si Dhampus.

Cine vrea si poate sa ajute o poate face aici:https://fundrazr.com/a19NG8?ref=ab_d5pWi5” – scriu prietenii pe pagina T2 Rapid.

adina monica popescu alpinista disparuta nepal himalaya

Sursa foto: Facebook

Stirileprotv.ro anunţă că, potrivit informatiilor furnizate de Nepal Telekom, telefonul tinerei Adina Monica Popescu a fost activ până pe data de 20 iulie. Nu se cunoaşte la acest moment unde a fost localizat ultima oară aparatul.

adina monica popescu alpinista disparuta

Sursa foto: Facebook

Acum, după descoperirea tragică, cei care au făcut donații sunt întrebați dacă vor să își retragă banii sau îi transferă familiei, pentru cheltuielile de înmormântare. Potrivit site-ului creat de prieteni s-au strâns mai puțin de 2.000 de dolari.

Ministerul de Externe a anunțat că nu va acoperi cheltuielile de repatriere.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE