Home Extern VIDEO Atac armat devastator în Statele Unite. Zeci de morți și răniți...

Sursa Foto: NBC News

Cel puțin 31 de oameni au căzut victime unui atac armat care a avut loc miercuri în San Bernardino, California, la aproximativ 100 de kilometri de Los Angeles.

Potrivit bilanțului dat publicității de către oficialii poliției, 14 persoane și-au pierdut viața. Alți 17 oameni au ajuns la spital și au primit îngrijiri medicale, au anunțat reprezentanții FBI și ai forțelor de ordine locale.

Atacatorii sunt doi soţi, de confesiune musulmană. Femeia şi bărbatul au intrat înarmaţi, mascaţi şi au purtat veste antiglonț.

atacator sua

Syed Rizwan Farook , 28 de ani. Sursa foto: Handout via Daily Mail

Syed Rizwan Farook, de 28 de ani, s-a născut în SUA. A absolvit cursurile Universităţii de stat din California, San Bernardino, şi este licenţiat în protecţia mediului. Despre el se ştie că a fost anul acesta în Arabia Saudită, de unde s-a întors cu o soţie, Tashfeen Malik, de 27 de ani, şi cu un copil. Bebeluşul în vârstă de şase luni a fost lăsat miercuri seară în grija bunicii, părinţii lui au spus că au o programare la medic. Nu s-au mai întors în viaţă, relatează Daily Mail.

Au deschis focul într-una dintre sălile de conferințe ale Inland Regional, un centru pentru persoane cu dizabilități. Sala fusese închiriată de Departamentul regional de Sănătate pentru a găzdui un banchet în onoarea angajaților.

Poliția din San Bernardino a anunțat că o furgonetă neagră, cu geamuri fumurii, în care s-ar afla suspecții, a fost văzută părăsind în viteză locul tragediei.

Câteva zeci de minute mai târziu, mașina a fost reperată de forțele de ordine. Polițiștii au tras asupra mașinii, într-o zonă rezidențială în apropiere de San Bernardino, iar doi suspecți au fost uciși. Un polițist a fost rănit în schimbul de focuri și a ajuns la spital.

Ulterior, anchetatorii au anunțat că este vorba despre un bărbat și o femeie. Unul dintre suspecţii a fost identificat drept Syed Farook, un cetăţean american care este chiar inspector în cadrul Departamentului de Sănătate.

Acesta se pare că ar fi luat parte la banchet alături de colegii său, după care a plecat brusc și a revenit ulterior înarmat și însoțit de iubita sa, Tashseen Malik, în vârstă de 27 de ani, deschizând focul asupra colegilor.

Polițiștii încă încearcă să afle ce i-a determinat pe cei doi să facă acest gest. Cert este că atacul a fost bine plănuit, Farook și prietena sa fiind organizați și înarmați până în dinți.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE