Home Extern Atac cu mașini-capcană la un hotel din Egipt. Cel puțin trei persoane...

Sursa Foto: bbc.co.uk

Cel puțin trei oameni au murit, iar alți 12 au fost răniți după ce două bombe au explodat marți dimineața în fața unui hotel din orașul egiptean al-Arish, în nordul Peninsulei Sinai.

Potrivit surselor din serviciile de securitate egiptene, un automobil-capcană a sărit în aer, explozia fiind urmată după 10 minute de o a doua în aceeași zonă, relatează Reuters.

La fața locului au sosit ambulanțe, zona fiind înconjurată de militari și forțe de poliție, potrivit acelorași surse.

În hotel erau cazați judecători ai comisiei electorale, iar exploziile s-au produs la o zi după încheierea celei de-a runde a alegerilor legislative din Egipt.

Deși atacurile nu au revendicate deocamdată, autoritățile egiptene presupun că au fost puse la cale de gruparea islamistă Provincia Sinai, afiliată Statului Islamic, care a mai întreprins atacuri similiare în regiune, în tentativa de răsturnare a regimului de la Cairo.

Aceeași grupare islamistă a revendicat și atentatul asupra avionului rusesc prăbușit pe 31 octombrie în peninsula Sinai. Atacul s-a soldat cu moartea a 224 de oameni.

Pe 23 noiembrie, în Egipt s-a încheiat cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor parlamentare, primele din 2013 când armata a forțat plecarea de la putere a președintelui islamist Mohamed Morsi.

Primul tur, care a avut loc în 14 regiuni din Egipt, s-a încheiat cu un avans semnificativ al candidaților partidului președintelui al-Sissi. Al doilea tur de scrutin acoperă alte 14 regiuni ale țării.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE