Home Eveniment Atacatorul împușcat la Paris, expulzat din România

atacator paris
Sursa Foto: yawatani.com

Tunisianul împușcat săptămâna trecută la Paris în timp ce încerca să atace o secție de poliție a fost expulzat din România în urmă cu patru ani.

Tarek Belgacem a stat în ţara noastră timp de 6 luni pe parcursul anului 2011 și a depus o cerere de azil, refuzată însă de autoritățile române.

Autorităţile române au avut suspiciuni cu privire la datele şi profilul comportamental al cetăţeanului tunisian aşa că l-au pus sub pază într-un centru pentru refugiaţi, arată Digi 24.

Mai mult, în vara anului 2011, statul român a decis să-i interzică lui Tarek Belgacem intrarea în ţara noastră vreme de 5 ani şi l-a trimis în ţara de origine, Tunisia, sub escortă.

Atacatorul de la Paris a cerut azil în mai multe țări din Europa

În afara României, Tarek Belgacem a mai trecut și prin Elveția și Luxemburg, în ultima perioadă fiind văzut în Germania unde a locuit până în decembrie într-un centru pentru refugiaţi în apropiere de Dortmund.

De altfel, bărbatul s-a înregistrat ca refugiat în Germania de patru ori şi a folosit de fiecare dată alt nume şi altă naţionalitate, inclusiv siriană.

Tarek Belgacem a intrat în Franța pe 24 decembrie, iar două săptămâni mai târziu a fost împușcat de forțele de ordine după ce a încercat să forțeze întrarea într-un comisariat al poliției din Paris.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE