Home Extern Atentat terorist dejucat în Germania. Doi bărbați au fost arestați

Doi bărbați au fot arestați joi de autorităţile germane, fiind acuzați că pregăteau cel puțin un atac terorist. Suspecții au fost prinși într-o moschee din Charlottenburg, la periferia Berlinului, potrivit presei germane.

Este vorba despre un tunisian de 46 de ani și un sirian în vârstă de 28 de ani, care ar face parte dintr-o grupare fundamentalistă.

Autoritățile nu au dat detalii despre posibilele ținte ale suspecților. Tot joi seară, forțele speciale au evacuat 16 imobile, căutând “substanţe suspecte”.

O alertă teroristă de proporții a avut loc în Germania pe 17 noiembrie, când partida amicală Germania – Olanda, care urma să aibă loc la Hanovra, a fost anulată cu doar o oră și jumătate înainte de primul fluier al arbitrului.

Stadionul a fost evacuat, iar cancelarul Angela Merkel, care urma să asiste la meci, a fost transportată de urgență înapoi în Berlin.

Ulterior, autoritățile au anunțat că au existat indicii clare că ar fi urmat să aibă loc atacuri, dar au negat zvonurile potrivit cărora în apropierea arenei ar fi fost descoperiți explozibili.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE