Home Extern Autoarea romanului “Să ucizi o pasăre cântătoare”, Harper Lee, a încetat din...

Să ucizi o pasăre cântătoare
Sursa Foto: Wikipedia

Scriitoarea americană Harper Lee, laureată a Premiului Pulitzer pentru celebrul său roman ”To Kill a Mockingbird” (”Să ucizi o pasăre cântătoare”), a murit la vârsta de 89 de ani, anunţă vineri Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Ea s-a stins din viaţă în micul oraş Monroeville, din statul american Alabama, în care şi-a trăit aproape întreaga existenţă.

Volumul ”To Kill a Mockingbird”, publicat în 1960, povesteşte despre acuzarea pe nedrept a unui bărbat de culoare într-o mică localitate din Alabama în perioada marii crize economice din anii 1930 şi a fost ecranizat în 1962. Cu Gregory Peck în rolul principal, pelicula a obţinut patru premii Oscar.

Multe decenii s-a crezut că Harper Lee nu va mai continua cartea care i-a adus renumele mondial, aşa încât lumea literară a fost luată prin surprindere în iulie 2015, când ea şi-a lansat un nou roman – foarte controversat ulterior – ”Go Set a Watchman”, în care apare personajul principal, avocatul Atticus Finch, din precedenta sa carte, scrie Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE