Home Extern Autorul atentatului de la Boston, condamnat la moarte

Autorul atentatului de la maratonul din Boston din aprilie 2013, Djohar Tsarnaev, a fost condamnat la moarte. Decizia a fost luată de același juriu care a l-a declarat vinovat pe tânărul de 21 de ani, pe 15 aprilie. Deliberarea a durat mai bine de 14 ore, pe durata a trei zile. Singura alternativă era închisoare pe viață fără drept de eliberare condiționată.

Stabilirea sentinței la moarte presupune că membrii juriului, șapte femei și cinci bărbați, au căzut de acord în unanimitate.

Decizia nu este definitivă, iar avocații lui Tsarnaev au anunțat deja că vor face apel.

Djohar Tsarnaev și fratele său, Tamerlan, au transformat oale de gătit sub presiune în dispozitive explozive, pe care le-au amplasat în apropierea liniei de finish la maratonul anual de la Boston în 2013. Trei persoane, printre care și un copil de opt ani, au murit în urma atacului. Alte 264 persoane au făst rănite, unele dintre victime rpmânând cu handicap în urma atentatului.

Cei doi frați au fugit, iar pe 18 aprilie au ucis un ofițer de poliție, în încercarea de a îi fura arma.

Tamerlan a murit în timpul unui schimb de focuri cu poliția în Watertown, Massachusetts, la patru zile după atacul cu bombă. Djohar a fost capturat câteva ore mai târziu, ascunzându-se într-o barcă aflată pe un trailer.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE