Home Politică Avertismentul UDMR pentru Liviu Dragnea, în scandalul desemnării premierului: “Aici nu se...

Sursa Foto: epochtimes-romania.com

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să vină cu o altă propunere de premier în locul lui Sevil Shhaideh şi că acordarea votului de învestitură din partea formaţiunii sale va depinde de viitoarea propunere de premier, notează Agerpres.

Nu cred că Dragnea va veni cu aceeaşi propunere, va veni cu altă propunere. Sunt convins că nu va repeta. Nu se poate repeta. Dacă o dată a fost refuzată persoana doamnei Sevil Shhaideh, va fi refuzată şi a doua oară. Aici nu se poate juca. Trebuie să vină cu o altă propunere, a subliniat Kelemen Hunor.

În opinia acestuia, nu se va ajunge la Curtea Constituţională pentru arbitraj între cele două părţi.

Preşedintele are dreptul de a spune da sau ba. Dacă PSD singur ar fi avut peste 50%, ar fi fost o situaţie un pic diferită, dar şi atunci se pune problema dacă cumva argumentele sunt de natura siguranţei naţionale şi a relaţiei cu aliaţii noştri din NATO; atunci lucrurile se schimbă, a completat preşedintele UDMR.

Acesta a adăugat că susţinerea viitorului premier de către UDMR depinde de persoana acestuia.

În momentul în care va exista o altă nominalizare din partea coaliţiei de guvernare PSD-ALDE vom putea spune mai mult şi vom avea şi reacţia preşedintelui. Eu aş dori să existe cât de cât o propunere acceptabilă şi o propunere cu care se poate merge înainte, fiindcă e nevoie de un nou guvern şi e nevoie de instalarea noului guvern, dacă se poate înainte de sfârşitul anului. Până nu vin cu o propunere şi nu ştim cine va fi propunerea coaliţiei de guvernare, nu putem spune mai mult. (…) În momentul în care noi am spus că vom sprijini guvernul şi la instalare ştiam cine este propunerea coaliţiei. În acest moment ne întoarcem. Există o susţinere parlamentară în principiu din partea noastră, dar trebuie să cunoaştem persoana primului ministru, fiindcă e un lucru extrem de important cine va conduce guvernul. Acest lucru nu înseamnă altceva decât o aşteptare, să vedem cine va fi propunerea lor, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că nu este de acord cu propunerea PSD-ALDE privind nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier.

Liviu Dragnea l-a atacat dur pe Klaus Iohannis, ca urmare a respingerii propunerii lui Sevil Shhaideh ca premier, și s-a declarat “stupefiat” de decizia președintelui, acuzându-l pe acesta că ignoră rezultatele votului din 11 decembrie.

Dragnea a anunțat că ia în calcul inclusiv suspendarea lui Klaus Iohannis din funcție, însă în același timp crede că un astfel de gest i-ar putea aduce beneficii politice președintelui.

Spune-ți părerea! Ar trebui sau nu suspendat președintele pentru că a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh? Votează în linkul de mai jos:

SONDAJ Ar trebui suspendat Klaus Iohannis pentru că nu a acceptat desemnarea lui Sevil Shhaideh?

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE