Home Eveniment Avion de mici dimensiuni, prăbuşit în judeţul Braşov. Cel puţin o persoană...

Sursa Foto: ISU Sibiu via Facebook

UPDATE: Pilotul avionul de mici dimensiuni a murit la spitalul din Târgu-Mureş. Este cea de-a doua victimă a accidentului aviatic. Pasagera care se afla în aparatul de zbor a murit pe loc.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit sâmbătă, în judeţul Braşov, în zona localităţii Perşani. La bord se aflau pilotul şi un pasager. Potrivit informaţiilor obţinute de autorităţile locale, pasagerul a murit carbonizat. Un incendiu a urmat imediat după ce aparatul de zbor s-a izbit de sol.

Un localnic a sunat la 112 şi a anunţat că a găsit o persoană conştientă. Ar fi vorba despre pilot, care este însă grav rănit. Acesta este italian şi are 66 de ani, a confirmat, pentru AGERPRES, prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Braşov, maiorul Lucian Marciu. Potrivit sursei citate, are arsuri pe faţă şi pe membrele superioare.

Un elicopter SMURD a ajuns la locul accidentului aviatic pentru a prelua victima.

Procurorii criminaliştii şi experţii în aviaţie, din ministerului Transportului, fac cercetările la locul tragediei, pentru a reuşi să afle ce s-a întâmplat. Deocamdată, se iau în calcul toate ipotezele. Poate fi vorba despre o eroare de pilotaj, o defecţiune tehnică sau condiţii meteo nefavorabile zborului.

În ultimele 24 de ore este al doilea accident aviatic. Vineri după-amiaza, o altă aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit în zona localităţii Măgura, din Sibiu. Din fericire, toţi cei patru oameni de la bord au supravieţuit impactului cu solul. Şi în acest caz se desfăşoară o anchetă, pentru a stabili cauzele prăbuşirii.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE