Home Extern Deznodământ fericit în cazul avionului deturnat în Malta. Pasagerii au fost eliberaţi,...

deturnat
Sursa Foto: Wikimedia

Cei doi atacatori care au deturnat o cursă aeriană libiană internă cu 118 oameni la bord către Malta şi ameninţau că aruncă avionul în aer au fost arestaţi de forţele de ordine malteze.

Iniţial, după mai bine de două ore de negocieri, pasagerii au fost lăsaţi să coboare, la bordul avionului rămânând doar echipajul şi piraţii aerului.

Timp de aproape cinci ore, cât a durat criza, aeronava s-a aflat pe pista aeroportului, înconjurată de forţe militare.

Potrivit Times of Malta, avionul efectua o cursă internă în Libia, între Sebha şi Tripoli, cu 111 pasageri şi şapte membri ai echipajului, când piloţilor li s-a cerut să se îndrepte către Malta.

Unul dintre bărbaţi, care avea o grenadă de mână, s-a declarat pro-Gaddafi şi a afirmat că va elibera pasagerii şi pe membrii echipajului dacă îi vor fi îndeplinite cererile.

Premierul maltez, Joseph Muscat, a postat pe Twitter că a fost informat despre atac.

Am fost informat de o posibilă deturnare a unui avion către Malta. Am luat măsuri de securitate şi de ajutor de urgenţă, a scris Muscat pe contul de Twitter.

Toate zborurile către aeroportul internaţional maltez au fost redirecţionate către Catania (Sicilia), iar pasagerii care aşteptau îmbarcarea au fost mutaţi în zone mai îndepărtate de pista pe care se afla avionul deturnat.

Acesta este primul incident major de acest gen în Malta de la masacrul din 23 noiembrie 1985, când un Boeing 737 aparţinând Egypt Air a fost deturnat către insula din sudul Europei.

Au urmat 24 de ore de coşmar, încheiate cu o operaţiune în forţă a trupelor speciale în urma căreia au murit 62 de persoane.

Doar unul dintre cei trei atacatori de atunci a supravieţuit şi a ajuns în faţa justiţiei.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE