Home Extern Avion militar prăbușit la Sevilla

Sursa Foto: airlive.net

Un avion militar Airbus 400M s-a prăbușit sâmbătă în apropierea aeroportului din Sevilla, anunță presa spaniolă. Patru oameni au murit, iar alți doi au fost transportați în stare extrem de gravă la spital. Se pare că victimele sunt tehnicieni ai producătorului avionului. Inițial, premierul spaniol Mariano Rajoy afirmase că la bord s-ar fi aflat “între opt și zece persoane”.

Echipajele de urgență au ajuns la locul tragediei. Aeroportul din Sevilla a fost închis la scurt timp după prăbușirea aeronavei.

Potrivit controlorilor de trafic, pilotul a anunțat că avionul are probleme tehnice, cu puțin timp înaintea prăbușirii.

Premierul Spaniei participa la un miting electoral în momentul aflării veștii. El a anunțat că toate acțiunile de campanie ale Partidului Popular vor fi suspendate ca urmare a tragediei.

Airbus A400M este un avion cvadrimotor cu elice, cu misiunea de transportor militar și avion-cisternă, prevăzut să înlocuiască avioane de transport învechite ale forțelor aeriene a mai multor țări. Construirea primului prototip s-a început în 2007. Primul zbor a fost amânat de mai multe ori din cauza unor probleme tehnice și a avut loc abia în toamna lui 2009, potrivit Wikipedia.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE