Home Politică Avocatul Poporului, lovitură devastatoare pentru Liviu Dragnea. Visul preşedintelui PSD de a...

Sursa Foto: PSD

Avocatul Poporului a amânat sesizarea CCR privind legea care nu permite unor persoane condamnate definitiv să facă parte din Guvern.

În ultimele zile, Avocatul Poporului a primit o serie de petiții având ca obiect art. 2 din Legea nr. 90/2001. În același timp a constatat apariția în spațiul public a unor dezbateri politice cu privire la subiectul sus-menționat. În acest context, Avocatul Poporului precizează că decizia privind constituționalitatea sau neconstituționalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luată după finalizarea procesului politic și instituțional de învestire a viitorului Guvern, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor prevede, printre altele, că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale.

Ori, tocmai această ultimă parte îl încurcă pe Dragnea, condamnat penal la doi ani cu suspendare pentru fraudarea Referendumului din 2012.

Potrivit unor surse politice citate de televiziunile de ştiri, planul social democraţilor era de a merge la Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pentru a îi cere acestuia să conteste la CCR legea dată acum 15 ani.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE