Home Social Avocatul Poporului verifică un caz de viol din Prahova. Agresorul a fost...

Sursa Foto: ziare.com

Încă o anchetă în privința unui viol în care un agresor se plimbă liber deși ar violat o fetiță de doar 11 ani.

Verificările sunt făcute de Avocatul Poporului care s-a sesizat din oficiu în legătură cu mai multe informaţii potrivit cărora o fetiţă de 11 ani din comuna Proviţa de Sus, judeţul Prahova, a fost violată de un vecin, care a fost însă lăsat în libertate.

Astfel, în vederea identificării unor posibile încălcări de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, Avocatul Poporului a solicitat Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova să-i comunice informaţiile pe care le deţine în legătură cu acest caz, stadiul de soluţionare a dosarului respectiv şi dacă fetiţa primeşte consiliere psihologică specializată din partea autorităţilor cu atribuţii în domeniu. – arată un comunicat dat de Avocatul Poporului, citat de AGERPRES.

Atacul a avut loc în luna iunie, ziua în amiaza mare, în timp ce fetița se întorcea de la școală. Copila a povestit că a fost atacată pe la spate de un bărbat „îmbrăcat cu un tricou negru”.

A reușit să scape după ce violatorul a auzit vocile unor persoane venite să încarce piatră, pe malul râului. Agresorul a fugit, dar nu înainte de a o amenința pe fetiță că o va ucide dacă povestește cuiva incidentul.

I-a pus un fular pe gură şi a ameninţat-o că o omoară, aşa mi-a povestit. Era vânătă toată. Tremura. Nici nu m-a lăsat să sun la Poliţie. Mă omoară, mamaie, nu suna la Poliţie!, Te rog! aşa striga, a povestit bunica victimei pentru jurnaliștii de la Observatorul Prahovean. 

Victima a fost dusă la medicul legist care a confirmat urmele violenței iar în plus polițiștii au adus și lenjeria intimă a fetei care era plină de sânge.

Drept urmare,Sorin Stanciu, zis Reptilă, a fost reţinut pentru 24 de ore. Probele nu au fost însă suficiente pentru procuror care a decis ca agresorul să fie cercetat în libertate .

Agresorul în vârstă de 43 de ani este recidivist, fiind eliberat recent din închisoare, după ce în urmă cu 21 de ani ar fi violat și ucis o altă tânără.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE