Home Social Bacalaureat 2015. De azi încep înscrierile

Încep înscrierile la examenul maturității. Potrivit calendarului examenului care va fi susţinut în iunie-iulie, elevii clasei a XII-a şi absolvenţii din promoţiile anterioare se pot înscrie pentru prima sesiune de bacalaureat în perioada 25-29 mai.

Examenul de bacalaureat va începe în 8 iunie, cu proba orală în limba română, susţinută până în 10 iunie. Apoi, în perioada 10-12 iunie va avea loc proba de comunicare orală în limba maternă, urmată în 15-19 iunie de evaluarea competenţelor digitale şi în 22-26 iunie de evaluarea competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 29 iunie la limba şi literatura română şi în 30 iunie la limba şi literatura maternă.

Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, urmând ca în perioada 7-9 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.

În ceea ce privește a doua sesiune a bacalaureatului din 2015, aceasta va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 13 până în 17 iulie. În 17-18 august va avea loc atât evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cât şi cea la limba maternă, în 18-19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 20-21 august – evaluarea competenţelor digitale.

Din 24 august vor începe probele scrise ale sesiunii de toamnă, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 25 august de limba şi literatura maternă, 26 august – proba obligatorie a profilului şi 28 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate în 31 august, în 1-2 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Anul trecut, în cele două sesiuni ale bacalaureatului au promovat 71% din absolvenţii de clasa a XII-a care s-au prezentat la examene.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE