Home Politică Bani pentru pești în bugetul Președinției

peste pesti

Bugetul Administrației Prezidențiale pentru 2016 a fost adoptat sâmbătă de Comisia de Buget-Finanțe a Parlamentului, acesta incluzând un capitol mai puțin obișnuit: hrană pentru pești, scrie Agerpres.

Mai exact, în document apare o sumă de 5.000 de lei care ar urma să fie utilizat pentru hrana animalelor. Întrebat în comisie despre destinația acestei sume, consilierul de stat în cadrul Administrației Prezidențiale George Vladimir Duhan a lămurit misterul.

Complexul Cotroceni are un sistem de udat ornamental — un pârâu și patru lacuri, care conțin pești. Hrana respectivă este destinată peștilor din lacurile artificiale ale Complexului Cotroceni. (…) Este vorba de administrarea patrimoniului pe care îl avem acolo, nu este vorba de animale ascunse sau aduse în timpul unui mandat sau altul, a afirmat Duhan.

Replica a stârnit zâmbete în comisie, dar i-a convins pe parlamentari.

Bugetul Administrației Prezidențiale pentru anul viitor va fi de este de 56.309.000 lei, adică mai mare cu 39,22% față de cel de anul acesta.

La capitolul bunuri și servicii, propunerea pentru 2016 în cazul bugetului Administrației Prezidențiale este de 19.000.000 de lei, mai puțin cu 10,92% față de anul trecut.

Totodată, propunerea de buget pentru anul viitor pentru Administrația Prezidențială prevede la capitolul deplasări interne suma de 300.000 de lei, iar pentru deplasările în străinătate — 8.000.000 lei.

Fondul președintelui este de 170.000 de lei, la fel ca anul acesta, potrivit Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE