Home Social Bărbat prins cu 7 cutii cu oase, despre care susţine că sunt...

moaşte
Sursa Foto: Poliţia Locală Bucureşti

Peste 30 de “sfinți și mucenici”, pe post de moaște, au fost găsiți în șapte cutii pe care un bărbat le avea într-un rucsac, în centrul Capitalei.

Poliţiştii locali au observat, marți seara, în zona Patriarhiei Române, patru persoane care aveau un comportament care li s-a părut suspect. Le-au cerut actele, însă pelerinii au devenit recalcitranţi.

Mai mult, unul dintre cei patru încerca să ascundă un rucsac pe care îl avea asupra sa.

La insistenţele poliţiştilor, acesta a deschis rucsacul şi a scos la lumină mai multe cutiuţe în care, susţine el, moaşte de la mai bine de 30 de persoane.

Sursa foto: Poliţia Locală Bucureşti

Sursa foto: Poliţia Locală Bucureşti

Mai exact, o cutie cu “10 Sfinți martiri de la Aiud”, o raclă cu “Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuță cu “Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată despre care proprietarul de moaște afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu știe nimic.

Singura sa explicație vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr.

Întrebat cum a intrat în posesia acestora, bărbatul s-a încurcat în declarații şi a afirmat ba că le are de la un preot din Aiud, ba că sunt luate din Muntele Athos, ba că i-au fost oferite de către o pustnică din Munții Rarăului.

Bărbatul a precizat de asemenea că mergea cu fragmentele osoase asupra sa prin centrul Capitalei pentru a se închina la ele, fără a încerca să le vândă sau să ceară bani altor enoriaşi pentru a le atinge.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștiului, care au participat la verificările obiectelor de cult găsite de politiștii locali, au declarat, potrivit unui comunicat al PLB, că moaștele nu pot fi donate sub nicio formă unui mirean (persoana care nu aparține clerului).

Singura variantă în care niște moaște pot fi donate este atunci când exită aprobarea ierarhului superior din zona în care se află lăcașul de cult care face donația, iar rămășițele sfântului sunt însoțite de un document care certifică autenticitatea.

Bărbatul asupra căruia au fost găsite moaştele şi cele trei persoane care îl însoţeau au fost duşi la o secţie de poliţie unde au fost audiaţi şi ulterior lăsaţi să plece, împreună cu raclele, deoarece nu s-a putut demonstra că au comis vreo infracţiune.

Sursa foto: Poliţia Locală Bucureşti

Sursa foto: Poliţia Locală Bucureşti

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE