Home Politică Băsescu, atac dur la Ponta: “A rămas așa, cât o gămălie”

Victor Ponta trebuie să plece acum, pentru că a devenit o povară şi pentru România, şi pentru credibilitatea Guvernului, şi pentru PSD, a declarat, duminică, la Iaşi, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

Aflat la Iaşi, pentru a lua parte la Congresul Regional al Partidului Mişcarea Populară, fostul şef de stat Traian Băsescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta că nu le-a cerut colegilor din majoritate să voteze în Parlament încuviinţarea urmăririi penale.

Un premier care trebuie să plece. Nu neapărat că are nişte acuzaţii, ci pentru faptul că nu a vrut să se prezinte în faţa Justiţiei să îşi rezolve acuzaţiile. Un politician responsabil, care spune “nu-i adevărat, nu am fost în conflict de interese”, cerea propriei lui majorităţi să voteze încuviinţarea urmăririi penale, mă duceam în faţa judecătorului, probam că procurorul a exagerat sau a dezinformat, şi reveneam în politică cu fruntea sus. Aşa, el s-a ascuns ca struţul, şi, din cât e de înalt, a mai rămas doar aşa, o gămălie, ca om politic, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte a afirmat că nu acuzaţia de conflict de interese îl face vinovat pe premierul Ponta, ci lipsa de curaj de a se duce în faţa judecătorului.

Acum nu are decât o soluţie: să plece ! Să plece acum, pentru că a devenit o povară şi pentru România, şi pentru credibilitatea Guvernului, şi, cred, că şi pentru PSD, partid din cauza căruia trebuie să recunosc că nu am avut niciodată insomnii, dar un lider de partid cu un comportament care fuge de lege nu are ce căuta în fruntea Guvernului României. Dacă cei din PSD îl acceptă aşa cum este, România nu are de ce să-l accepte, deoarece nu are nicio obligaţie faţă de Victor Viorel Ponta, a spus Băsescu.

Deputaţii au respins începerea urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta pentru presupuse fapte de trafic de influenţă comise în calitate de prim-ministru. Împotriva solicitării DNA au votat 231 deputaţi, iar în favoarea acesteia doar 120 dintre ei.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE