Home Politică Băsescu stă ascuns, dar trimite torpile către Ponta

B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu nu a participat sâmbătă la recepția organizată la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis, cu ocazia zilei de 9 mai. Este singura absență notabilă de la evenimentul la care au luat parte premierul Victor Ponta, foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu, lideri politici, reprezentanți ai bisericii și ai lumii culturale.

Cu puțin timp înainte de ănceperea ceremoniei însă, Băsescu a lansat pe Facebook un nou atac la adresa lui Victor Ponta.

“Pe 27 aprilie, plagiatorul mincinos celebra trei ani de la căderea guvernului Ungureanu. Pe 7 mai, s-au împlinit trei ani de la instalarea guvernului Ponta, aşa că îmi permit, dragă plagiatorule, să-ţi pun în faţă o oglindă, în care, dacă ai fi responsabil, ar trebui să recunoşti guvernarea unui premier care n-ar fi trebuit să fie în funcţie, astăzi, 9 mai, de Ziua Europei”, scrie Băsescu.

Acesta enumeră 23 de teme pe care le consideră ratate de Victor Ponta, în cei trei ani de guvernare.

1.Suntem singura ţară din UE care are în fruntea guvernului un plagiator ;
2.Pentru a pune sub control puterea judecătorească organizează alături de cel mai bun prieten, Crin Antonescu, lovitura de stat din vara lui 2012, readucînd România la stadiul de ţară lipsită de credibilitate şi spulberînd şansele de intrare în Schengen ;
3.Primeşte de la preşedintele Comisiei Europene, Barosso, lista cu cele 12 sarcini pe care le are de îndeplinit la Bucureşti şi,slugarnic, o acceptă, caz unic de umilire în istoria UE ;
4.Ratează descentralizarea şi reorganizarea administrativ-teritorială prin declararea ca neconstituţională a “legii lui Dragnea” ;
5.Marţea Neagră, cînd s-a încercat amnistierea corupţilor ; sunt primele puncte de pe lista lui Băsescu.

Urmează atacuri pe tema absorbției fondurilor europene, autostrăzii Comarnic – Brașov, privatizărilor Oltchim și CFR Marfă sau organizării alegerilor prezidențiale în noiembrie 2014.

“Dragă domnule Ponta, dacă după citirea acestor rînduri, care doar vor să te ajute a pricepe definiţia completă a unui incompetent, nu îţi depui mandatul, înseamnă că deliberat sacrifici România pentru interesele tale şi ale clicii tale”, este concluzia lui Băsescu.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE