Home Eveniment Gigi Becali, dus cu mandat la procesul lui Puiu Popoviciu

gigi becali, ekeng

Gigi Becali va fi dus cu mandat pentru a fi audiat pe 15 februarie în procesul în care omul de afaceri Puiu Popoviciu este judecat pentru abuz în serviciu şi dare de mită.

Gigi Becali a fost citat ca martor și va fi dus cu mandat, latifundiarul din Pipera fiind și cel care a depus un denunț în acest caz împotriva lui Popoviciu în 2009.

La citarea lui Becali stă însă un motiv inedit. Patronul clubului Steaua a mai fost chemat la audieri în proces în iulie 2014, însă atunci a refuzat să jure pe Biblie deoarece, spunea Becali, nu era o Biblie ortodoxă.

Cică nu e Biblie ortodoxă, nu jur. Ar fi bine să aveţi Biblii ortodoxe. Jur pe o Biblie ortodoxă, cum să jur pe o Biblie care nu e ortodoxă? Aşa e Codul de Procedură Penală. Eu n-am nevoie de avocat! Ştiţi de ce fac caz? Ca să aveţi în ţara românească, măcar în sălile de judecată, o Biblie, să jur pe ceva ortodox. Jur pe crucea de la gât, a declarat atunci Gigi Becali în fața judecătorilor, relatează Adevărul.

După care a urmat o întreagă perorație pe teme religioase a lui Becali. Care a mai explicat că el nu mai face nicio declarație împotriva nimănui.

Apostolul Saul care îi prigonea pe creştini. Şi-a schimbat denumirea în Pavel. Am spus asta pentru că eu nu mai sunt Becali pe care îl ştiaţi. Sunt Gheorghe, aşa cum spunea regele David. Eu m-am schimbat, nu mai sunt Gigi Becali care a dat acea declaraţie, acea plângere atunci. Domnule Preşedinte, aţi văzut că am trăirile pe care le am şi temniţa m-a învăţat ce e iubirea. Dacă eu mă rog şi fac rugăciune pentru duşmani, dacă aş declara împotriva lor nu înseamna că l-aş minţi pe Dumnezeu? Aţi înteles esenţa declaraţiei, cred. Nu mai declar nimic împotriva aproapelui meu, a afirmat Becali.

Și ca să îi convingă pe magistrați că nu are nimic de spus în acest dosar, patronul Stelei a declarat că nici măcar nu mai ține minte ce a scris în denunț.

Jur că nu ştiu ce am scris acolo, nu mai ţin minte.Nu mai ştiu. Am spus: declar ca nu mai declar nimic. Nu țin minte chestii pe care le-am zis. Vă rog să nu mă mai chemați, că m-ați chinuit destul. Să mă iertați pentru ce v-am făcut! Merci frumos, au fost declarațiile lui Becali din 2014.

Se pare însă că nici procurorii și nici judecătorii nu au fost foarte impresionați de spectacolul dat de latifundiar și au decis să îl aducă la proces cu mandat. De asemenea i s-a cerut grefierei, să fie pregătită cu „Biblie cu atestat de la Patriarhie și cruce tot cu atestat”. 

O să-i spunem lui George Becali că doamna procuror a insistat. Citat cu mandat de aducere, şi cu menţiunea că a fost luată această hotărâre pentru a nu întârzia judecata pricinii, şi pentru celeritatea procesului, a afirmat judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, cel care a decis citarea lui Gigi Becali, la termenul din 15 februarie, cu mandat de aducere.

Gigi Becali s-a supărat pe Popoviciu că i-a “suflat afacerea”

Puiu Popoviciu şi alte zece persoane, printre care un rector, doi foşti şefi de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi de la Divizia de Operaţiuni din Direcţia Generală Anticorupţie, un prefect şi alţi angajaţi în administraţia locală din Bucureşti, au fost trimişi în judecată, la sfârşitului anului 2012, în dosarul care vizează tranzacţionarea terenului din Băneasa aparţinând Universităţii de Agronomie, pe care a fost ridicat un important complex comercial al Capitalei.

Iar denunțul lui Gigi Becali a venit în momentul în care și-a dat seama că terenul râvnit și de el va ajunge inevitabil la Puiu Popoviciu.

Frauda făcută de profesorul Alecu, în cârdăşie cu Puiu Popoviciu, constă în faptul că, deşi era ilegal, au făcut asociere şi au subevaluat terenul. Valoarea de piaţă la evaluare era aproximativ 500 de euro/metru pătrat şi ei l-au evaluat la aproximativ 7 euro/metru pătrat, deci un prejudiciu de aproximativ 1.000.000.000 de euro adus statului, cel mai mare din istoria României, explica Gigi Becali, în  iunie 2006.

Potrivit DNA, prejudiciul adus statului în acest caz ajunge la peste 335 de milioane de lei, iar cel adus Universității de Ştiinţe Agronomice, peste 620 de milioane de lei.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE