Home Sport Begu, start ratat în cea mai importantă seară din cariera ei

Sursa Foto: Facebook

Irina Begu a ratat calificarea în semifinala de la Madrid. A pierdut în faţa cehoaicei Petra Kvitova cu 7-5, 6-3.

Din păcate, românca a pierdut la limtită primul set, iar la începutul celui de-al doilea set Irina a lăsat jocul să curgă fără să mai lupte. Părea că a avut o cădere motivaţională după greşelile stupide din setul precedent. Sau poate a încercat să nu-şi consume toată energia, gândindu-se că imediat după acest meci va trebui să joace la dublu.

Primele trei game-uri, din setul doi, au fost câştigate de jucătoarea din Cehia. Kvitova, numărul patru mondial, a lovit puternic, a atacat şi nu i-a oferit momente liniştite Irinei, care să-i dea putere pentru a-şi reveni.

“Doar pe mâna ta poţi întoarce” i-a spus, în pauză, antrenorul Adrian Cruciat Irinei Begu. Dar Irina a reintrat în joc nervoasă, a aruncat prima minge afară. În cele din urmă, a reuşit să îşi câştige serviciul. La 3-1, românca avea doar un break de recuperat. Nu a avut forţa necesară pe următorul serviciul al cehoaicei. A ratat din nou unele lovituri care o puteau pune în avantaj. Fără vlagă, fără entuziasm, Irina nu a reuşit să recupereze.

Sportiva din Cehia a jucat prudent, a continuat să returneze puternic, să atace şi chiar dacă tabela o avantaja nu şi-a pierdut concentrarea. S-a corectat după fiecare greşeală.

Abia la 5-2 pentru Kvitova,  s-au auzit primele strigăte de luptă ale Irinei, reuşind să anuleze două mingi de meci şi să ducă scorul la 5-3. Însă, Kvitova a revenit la serviciu şi a încheiat meciul ca o mare campioană. Cu un game alb.

E seara cât pentru o carieră întreagă. Irina Begu a fost la prima ei calificare în sferturile unui turneu din categoria Premier Mandatory. O performanţă istorică în cariera ei.  Din păcate, nu a reuşit să se încarce cu energia pozitivă a momentului şi să facă un meci mare. Pleacă din competiţia de simplu cu peste 100.000 de euro şi 215 puncte WTA. Performanţa o duce pe locul 31 WTA, cea mai bună clasare pentru Irina Begu.

Iar seara nu se încheie cu acest meci. Pentru Irina Begu urmează competiţia la dublu, alături de partenera ei, Lara Arruabarrena. Românca noastră va avea la dispoziţie doar câteva zeci de minute pentru a se odihni. Va trebui să se întoarcă pe teren împotriva unei echipe de top, spanioloaicele Carla Suarez Navarro şi Garbine Muguruza care joacă la ele acasă şi sunt considerate că formează cea de-a treia echipă favorită a turneului.

Irina Begu trebuie să se întoarcă cu forţe noi şi cu un spirit pozitiv. Rămâne de văzut dacă după meciul cu Kvitova, de o oră şi 31 de minute, Irina îşi găseşte starea necesară pentru a-şi lua revanşa în cea mai importantă seară a carierei ei, de până acum.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE