Home Social Biserica le cere românilor să facă cel puțin trei copii. Unul dintre...

Sursa Foto: basilica.ro

Mitropolitul Clujului, Sălajului şi Maramureşului, IPS Andrei Andreicuţ, îi îndeamnă pe români să aibă cel puțin trei urmași. Afirmația a fost făcută sâmbătă, în fața a peste 30.000 de oameni, la mânăstirea Nicula.

Unul pentru tată, unul pentru mamă şi unul pentru ţară şi Biserică. Atunci nu ne-am mai împuţina. (…) Anul trecut, în 26 de mii de familii acest inel de aur al nunţii s-a rupt. Care o fi cauza? Cauza cea mai importantă este că oamenii nu mai au suficientă credinţă în Dumnezeu, a afirmat acesta.

Andreicuț a subliniat numărul mare de divorţuri care sunt înregistrate anual, subliniind că, dacă pentru doi tineri căsătoriţi divorţul este o nefericire, pentru copiii lor este o catastrofă.

Văzând că are loc în lume o tragedie, că se dispersează familia creştină, Maica Domnului plânge. Numai anul trecut în România au fost 26 de mii de divorţuri. Şi câte mii de copii nu au rămas traumatizaţi. Este o tragedie, dar pentru copii acest lucru este ucigător, a afirmat mitropolitul.

În opinia mitropolitului, o altă cauză a destrămării familiilor românilor este exodul tinerilor către alte ţări.

O altă cauză este acest exod a milioane de oameni tineri, căsătoriţi şi necăsătoriţi, în Spania, Italia, Franţa, Anglia şi pe alte plaiuri pentru a-şi câştiga pâinea cea de toate zilele. Motivaţia lor este obiectivă, dar ne doare sufletul, pentru că ţara se împuţinează şi este şi cauza înmulţirii divorţurilor, pentru că nu întotdeauna merg cei doi împreună, unul merge, unul rămâne acasă. Şi chiar de merg amândoi, condiţiile de muncă, condiţiile de locuit, pe mulţi dintre ei îi fac să divorţeze, a spus mitropolitul.

Ierarhul a susținut că soluţia pentru toate aceste probleme este reîntoarcerea către credinţă, scrie AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE