Home Eveniment Biserica pregătește marea mișcare religioasă împotriva căsătoriilor între persoane de același sex

O mișcare religioasă împotriva minorităților sexuale a fost anunțată de Miropolitul Banatului. Chiar la finalul slujbei de Crăciun, Ioan Selejan a vorbit despre încercarea de a schimba Constituția României, pentru a face face imposibilă adoptarea vreodată a unei legi care să permită căsătoriile între persoane de același sex.

Ioan Selejan a fost înregistrat în timp ce spunea că se dorește a fi o “inițiativă civică făcută de frații care iubesc familia creștină”.

Astfel, prin vocea mitropolitului Banatului, Biserica Română afirmă încă o dată punctul de vedere cu privire la relațiile dintre persoanele de același sex.

ioan selejan mitropolitul banatului

Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. Sursa foto: pressalert.ro

Anunțul de la Timișoara arată că Biserica își dorește ca “familia creștină dintr-un bărbat și o femeie” să fie reglementată în legea fundamentală a țării. Această mișcare vine pe fondul unor schimbări internaționale. Tot mai multe state europene au permis, prin legislația națională, convențiile matrimoniale între femei sau între bărbați.

“Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştri care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia a fost îngenunchiată în sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului altar al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre – bărbat şi femeie”, a spus Ioan Selejan la sfârşitul slujbei de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, așa cum arată și înregistrarea pressalert.ro

Referirea la Grecia nu este întâmplătoare. Țară cu populație majoritară creștin-ortodoxă a adoptat chiar înainte de Crăciun o lege care permite parteneriate civile matrimoniale între persoane de același sex.

Mitropolitul Banatului a încercat să explice de ce Biserica Română se opune.

O mamă nu naşte prunci ca după câţiva ani să fie doar ţărână, ci o mamă naşte prunci pentru cer. Iubiţi credincioşi, Dumnezeu, prin întruparea sa şi prin Înviere, ne-a arătat că nu doreşte ca pământul să fie cel mai mare cimitir antropologic din univers. Dumnezeu vrea ca acest pământ atât de minunat să fie locul bucuriei sale”, a mai spus șeful Bisericii din vestul țării.

Considerat multă vreme un subiect tabu, tot mai multe state și-au schimbat legislația astfel încât să recunoască căsătoriile între lesbiene sau gay. Grecia a urmat exemplul unor țări precum Marea Britanie, Spania sau Cipru.

Mai jos, înregistrarea făcută de pressalert.ro

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE