Home Extern Brokerii recurg la hipnoterapie pentru a putea face față agitației din piețele...

Piețele financiare din toată lumea traversează o perioadă agitată și acest lucru se resimte și la nivelul brokerilor, care, la rândul lor, sunt supuși unui adevărat carusel emoțional.

Piețele par să fie conduse de lăcomie și frică, dar brokerii care acționează pe baza acestor sentimente nu au un viitor strălucit, spun specialiştii care cred că au găsit soluția.

Una dintre cele mai populare tendințe în această perioadă, în rândul brokerilor mari, este hipnoterapia.

Scopul este păstrarea unei atitudini reci și raționale, susține Aaron Surtees, directorul unui centru clinic din Londra, citat de Business Insider.

Surtees a lucrat cu angajați din bănci și fonduri de investiții mari și spune că toți oamenii cer același lucru:

Vor să devină roboți: reci, eficienți, rezistenți, concentrați, deciși”.

Nici nu durează foarte mult. Surtees spune că ședințe între 2 și 15 minute ar trebui să fie suficient pentru a “transforma” subconștientul oricui.

Sigur, nu este ieftin. Ședințe de 15 minute de hipnoterapie costă aproximativ 250 de euro, dar se pare că există și cerere serioasă pentru așa ceva.

Scopul este să nu mai iei decizii emoționale. Furia și frustrarea sunt destul de mari în zona asta. Unii continuă să arunce sume masive de bani în locuri din care ar trebui să fugă”, a explicat Surtees.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE