Home Politică Budapesta, un nou atac la adresa lui Ponta: “Defăimează în mod constant...

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a declarat luni că este o rușine pentru Europa faptul că premierul român Victor Ponta minte în mod constant și defăimează o țară vecină, transmite MTI, citat de AGERPRES.

În aceeaşi declaraţie, oficialul maghiar a ţinut să sublinieze că Victor Ponta face obiectul unei anchete penale.

Declarația sa survine după ce premierul român a spus că își menține opinia referitoare la atitudinea Ungariei privind gestionarea crizei refugiaților, subliniind că aceasta este o rușine pentru Europa.

Deocamdată, îmi mențin opiniile, care sunt similare cu ale premierului sârb, croat, austriac, ale Comisiei Europene, ale secretarului general ONU, și anume că atitudinea Ungariei în această criză a refugiaților este una ne-europeană și o rușine pentru Europa. Să faci garduri la granița între două țări europene, între Ungaria și România, este o chestiune ce nu are legătură cu spiritul european, motiv pentru care o să îmi apăr țara și guvernul. Și faptul că autoritățile maghiare se bagă în jocurile politice interne din România, cred că toată lumea ar trebui să răspundă ca și mine cu indignare, a spus Ponta luni, la Palatul Parlamentului.

Szijjarto susţine că Ungaria respectă toată legislația europeană prin modul în care tratează criza migranților, dar se află într-o poziție dificilă din cauza altor două state europene. Ministrul de interne acuză Grecia că este incapabilă să-și protejeze frontierele, iar Croația că inundă Ungaria cu mii de migranți, fără a-i înregistra.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE