Home Eveniment Bulgari prinși cu mâța-n… bancomat

Sursa foto: Politia Romana

Doi cetăţeni bulgari au fost arestaţi după ce au montat dispozitive de skimming la mai multe bancomate din Iași. Potrivit procurorilor DIICOT, bulgarii au furat aproape 20.000 de euro cu ajutorul acestor dispozitive. 27 de persoane din Iaşi s-au plâns până acum la Poliție că au rămas fără bani în conturi.

“Există indicii că începând din luna februarie au acţionat şi montat dispozitive de tip skimming la peste 60 de bancomate din Iaşi, Piteşti, Târgovişte şi Cluj Napoca. Datele de carduri astfel obţinute erau trimise către alţi membri ai grupării infracţionale care le-au folosit pentru a efectua retrageri de numerar în ţări precum SUA, Peru, Nicaragua, Republica Dominicană, Indonezia” , a afirmat procurorul DIICOT  Cătălin Prisăcaru.

Anchetatorii i-au găsit pe cei doi cetățeni bulgari la o pensiune din Iași, iar asupra lor aveau patru dispozitive de skimmer şi trei baghete artizanale, cu camere video, cu ajutorul cărore înregistrau codurile PIN tastate la bancomate, scrie Agerpres.

Cum să nu picați victimă hoților din bancomate

Poliția Română a postat pe contul său de Facebook mai multe sfaturi pe care, dacă le respectați, le dați mai puține șanse hoților să vă fure banii de pe card:

  • Nu lasați la vedere chitanțe, facturi sau alte documente care conțin informații despre cardul dumneavoastră bancar!
  • Anunțați imediat banca dacă vă schimbați datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales nu spuneți nimănui PIN-ul!
  • Nu lăsați ca pe nimeni să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceți PIN-ul!
  • Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.
  • Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reținerea codului PIN introdus.
  • Înainte de a efectua orice operațiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă ușor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.
  • Un alt indiciu asupra falsității tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o ușoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE